Evrenin ilahi bir güce ihtiyacı yok

'Evrenin ilahi bir güce ihtiyacı yok'

Ünlü evrenbilimci Stephan Hawking, yine tartışma yaratacak: Galaksilerin kendiliğinden oluşmasını sağlayan maddeler mevcut...

Ünlü evrenbilimci Stephan Hawking, salı günü California Teknoloji Enstitüsü’nde yaptığı açıklamalarla bir kez daha gündeme oturdu. ‘Evrenin Kökeni’ isimli konferansta konuşma yapan Hawking, evrenin oluşabilmesi için ilahi bir güce ihtiyacı olmadığını savundu.

Hawking büyük ilgi gören konuşmasında, fizikçilerin evrenin yaradılışı için ilahi bir dokunuşu hala kanıtlamaya çalışmasıyla dalga geçerken, ‘Tanrı dünya oluşurken ne yapıyordu? İnsanlar bu soruları soruyor diye acaba cehennemi mi ateşliyordu?’ diye konuştu. Evrenin oluşumuna dair teolojik bir tarih hakkında da kısa bir bilgi veren Hawking, bazı durum teorileri ve kozmolojik açıklamalara ilişkin bilgi verdikten sonra, dünya fikrinin ne sonu ne de başlangıcı olduğunu söyledi.
 
“İYİ Kİ BENİ ENGİZİSYON’A ÇIKARMADILAR”
Galaksilerin kendiliğinden oluşmasını sağlayan maddelerin mevcut olduğunu savunan bilim adamı bu teorilerine dayanak olarak, uzay teleskobuyla yaptığı gözlemleri gösterdi. Yaptığı hesaplamalara göre evrenin yaşının 13.8 milyar olduğunu söyleyen Hawking, bunun Papa ve İncil ile çeliştiğini söyledikten sonra ekledi: “İyi ki beni bu sözlerimden ötürü engizisyon mahkemelerine çıkarmadılar.”
 
Dünyanın önümüzdeki bin yıl içinde sağlam kalamayacağı yönündeki görüşünü bir kez daha yineleyen Hawking, uzay keşif çabalarının artırılması gerektiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler