Eylemciye de yırtıcı hayvana da aynı gaz!

Eylemciye de 'yırtıcı hayvana' da aynı gaz!

TBMM'de verilen soru önergesi büyük gerçeği ortaya çıkardı.

Gezi Parkı eylemlerinde polisin sıkça kullandığı ve tartışmalara neden olan biber gazının Türkiye’ye 93.04 pozisyonu içinde yer alan "yırtıcı hayvanlara karşı silahlar" grubu tarifesinde ithal edildiği ortaya çıktı.
 
MHP Milletvekili Lütfü Türkkan’ın soru önergesini yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye’nin yurtdışından ithal ettiği biber gazına ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü için ithal edilen biber gazı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonuna (GTIP) göre 93.04 tarife pozisyonunda tanımlanıyor.
 
Genel silahlar pozisyonu altında ayrıca coplar, ağır sopalar, muştalar, sapanlar, basınçlı hava ile işleyen av tüfekleri ve tabancalar, sıkıştırılmış karbondioksit gazı ile çalışan ve vahşi hayvanlara bir anestezik veya ilacı içeren otomatik şırınganın uzaktan fırlatılmasında kullanılan tüfek ve tabancalar da yer alıyor.
 
Başka bir deyişle ithal edilen biber gazı yırtıcı ve yabani hayvanlara karşı kullanılan silahlar tanımlaması içerisinde bulunuyor. İthal edilen her ürünün gümrük tarife pozisyonu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler