Facebook: Türk makamları ile bilgi paylaşmadık

Facebook: Türk makamları ile bilgi paylaşmadık

Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın Gezi olayları ile ilgili Facebook'un kendileri ile bilgi paylaştığını açıklaması sonrası...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Gezi olayları ile ilgili Facebook'un kendileri ile bilgi paylaştığını açıklaması sosyal medya gündemine bomba gibi düştü. Tepkiler büyürken, gözler Facebook'a çevrildi. Türkiye'deki haberler gün içinde bir rapor halinde şirkete sunulurken, şirket saat 17.15 itibariyle açıklama yaptı ve Türk makamları ile bilgi paylaşılmadığını açıkladı.
 
Gezi Parkı olayları sırasında sıkça gündeme gelen sosyal medya tartışmaları bugün yeni bir boyut kazandı. Yaşanan olaylara ilişkin hükümetin bilgi talebinde bulunduğu Twitter çağrıya olumlu yanıt vermezken Facebook işbirliği için açık kapı bıraktı.
 
Ancak Facebook'un hükümetle bilgi paylaşacağı haberi sosyal medya gündemini sarstı. Özellikle Twitter üzerinden Facebook'a boykot çağrıları yayılırken, kullanıcılar çeşitli platformlarda tepkilerini dile getirmeye başladı.
 
Türkiye'deki haberler ve kullanıcı tepkileri şirketin Palo Alto'daki merkezine raporlanmaya başladı. Edinilen bilgilere göre sabahtan bu yana yaşanan gelişmeler ve yorumlar bir rapor halinde şirket merkezine gitti. Facebook açıklaması ise saat 17.15'te geldi. Açıklama şöyle:
 
BİLGİ PAYLAŞMADIK
"Facebook, protesto olaylarıyla bağlantılı olarak Türkiye'deki devlet otoriteleriyle herhangi bir kullanıcı bilgisi paylaşmamıştır. Genel olarak, Türkiye'deki devlet otoritelerinden gelen bilgi talepleri; yaşamsal ya da çocukları tehdit eden bir konu içermediği müddetçe (ki bu kapsamdaki talepler, bize ulaşan taleplerin çok küçük bir kısmını oluşturmaktadır) kabul edilmemekte ve resmi yasal kanallara yönlendirilmektedir. İnternet şirketlerinin Türkiye'deki asayiş otoriteleriyle daha sıklıkla kullanıcı bilgisi paylaşmasını gerektirebilecek yasal düzenleme önerileriyle ilgili endişelerimiz bulunmaktadır. Türkiye hükümetinin temsilcileriyle, bu hafta Silikon Vadisi'ne gerçekleştirecekleri ziyaret esnasında bir araya gelecegiz ve yasal düzenleme önerileriyle ilgili güçlü endişelerimizi kendilerine doğrudan da aktaracağız."
 
BAKAN NE DEMİŞTİ? 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu sabah yaptığı açıklamada, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin Facebook ve Twitter'la temasa geçtiklerini ancak Twitter'ın bu konuda işbirliğine yanaşmadığını belirtmişti. Yıldırım, "Arkadaşlara yapılan yanlışlar konusunda gerekli uyarıları yaptılar. Ancak onlardan (Twitter) müspet bir yaklaşım görmedik. Facebook uzun zamandır Türk makamlarıyla uyumlu bir çalışma içinde bulunuyor. Türkiye'de birimleri var. Onlarla bir sorunumuz yok ama Twitter'da da bu yapı oluşabilir. Aksi halde bu sürdürülebilir bir şey değildir" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler