Fatih Altaylı'dan iddialara yanıt

Fatih Altaylı'dan iddialara yanıt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Habertürk televizyonunda yayımlanan bazı alt yazıları yayından kaldırttığına ilişkin tartışmaların ardından dün de Habertürk gazetesinde yayımlanan bir seçim anketine müdahale edildiği iddiaları ortaya çıktı.

Sosyal medyada yer alan bazı iddialara göre Ciner Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Fatih Saraç ile Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı arasında geçen konuşmaya dayanarak BDP oylarının ankette düşük olduğu, MHP oylarından birkaç puan alınarak BDP’ye eklendiği öne sürüldü. Bilal Erdoğan’ın da Saraç ile bu konu hakkında görüştüğü iddia edildi. Anketin Konsensus tarafından yapılan ve 15 Mart 2013’te yayımlanan seçim anketi olduğu belirtiliyor.

Artı 1 TV’nin canlı yayınına telefonla katılan Altaylı, “Saraç böyle bir şey söylemişse bile biz müdahale etmemişiz zaten. BDP’deki düşüşle ilgili bir talep var ve biz de bakarız demişiz. Ama kayıtlara montaj yapmışlar” dedi.

Konsensus Araştırma Şirketi'nin yaptığı seçim anketlerinde oynama yapıldığı iddialarına yanıt +1'de Mirgün Cabas'ın sunduğu "Her Şey" programına telefon bağlantısıyla katılan Konsensus Araştırma Şirketi Sahibi Murat Sarı ve Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'dan geldi.

Programa ilk olarak katılan Sarı, yaptıkları anketin Habertürk'te olduğu gibi oynama yapılmadan yayınlandığını ifade etti. Sarı'nın ardından canlı telefon bağlantısıyla programa dahil olan Altaylı da, ankette değişiklik talebinin olabileceğini ama internette yayınlanan ses kayıtlarının montaj olduğunu savundu.

Gelen anketi olduğu gibi yayınladıklarını söyleyen Altaylı, "Bizi bu kavgada bir taraf yapmak istiyorlar. Habertürk de inatla kimsenin yanında yer almıyor. 2007'de benim başında bulunduğum gazeteye sahte bir belgeyle el kondu. Bunu niye kimse hatırlamıyor? Medyada Fatih Altaylı ve Ciner Grubu'nun ödediği bedeli neden kimse hatırlamak istemiyor" şeklinde konuştu.

Habertürk Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Fatih Saraç 'ın gazetedeki konumunun da açık olduğunu belirten Altaylı, "Saraç Grubun yönetiminde. Gazetede adı yazıyor. Gizli saklı bir şey değil. Habertürk'te her şey şeffaf. Diğer gruplarda neler oluyor, kimse buna bir şey demiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler