Fatih Portakal, alevileri gayrimüslim yaptı

Fatih Portakal, aleviler'i gayrimüslim yaptı

FOX TV Ana Haber'de, Demokratikleşme Paketi'yle ilgili gelişmeler aktarılırken aleviler Gayrimüslim gibi gösterildi.

Fox TV Ana Haber bülteninde Alevilerle ilgili düzenlemeler gayri müslimler kategorisinde anlatıldı.
 
Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ne, dün akşam haber bültenleri  geniş yer ayırdı. Hükümetin Alevilere yönelik düzenlemelerin devam edeceğini açıklaması, kimi çevreleri tatmin etmedi. 
 
Cemevlerine statü talebinin pakette yer almasından dolayı yaşanan hayal kırıklığı Fox TV'de ele alındı. Ancak haberde Alevilerin müslüman olmayanlar bölümünde gösterilmesi tepki çekti.
 
GAYRİ MÜSLİMLER TARAFINA GÖZ ATALIM
Sunucu Fatih Portakal, pakete ilişkin değerlendirme yaptıktan sonra "Bir de paketin gayri müslimler tarafına göz atalım" dedi. Ardından Aleviler ve gayri müslimlere getirilen hakları anlatan görüntü yayına girdi. Videoda paketin Alevi derneklerinin tepkisi dile getirildi.
 
CESURCA BİR CÜMLE BEKLİYOR
Görüntülerden sonra Portakal, paketle ilgili beklentisini açıkladı:
"Bakın beni ne şaşırtırdı biliyor musunuz? Beni mesela cemevlerine yasal düzenlemenin statünün verilmesi yani ibadethane olarak kabul edildi veya edilecek diye bir cümlenin başbakanın ağzından kurulması veya Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırıyoruz diye cesurca bir cümlenin kurulabilmesi veya en azından imar planında bir izin o cümle bile Alevi kesimin için çok önemli olabilirdi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler