Fatih Terim: İtibarsızlaştırma var!

Fatih Terim: İtibarsızlaştırma var!

Fatih Terim, Lig Tv'de yayınlanan Maraton programına katıldı ve bombaladı...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Maraton programında konuştu.

İşte Fatih Terim'in açıklamaları: 
 
"İTİBARSIZLAŞTIRMA VAR"
"Dünyanın hiçbiryerinde teknik adam bu kadar kolay atılmıyor. Muhakkak önce iğneyi kendimize batıralım. Ama Türk futbolunda bu kadar hizmet etmiş atmayı gerektirmeyecek bir pozisyonda bu kadar kolay atıyorsan ben bunda bir itibarsızlaştırma projesi ararım."
 
"Güçlü ve başarılı insanları itibarsızlaştırmak, güçsüz insanların düşüncesidir. Geçen sene hiçbir şey olmadan 3 maç ceza aldım. Daha önce benim ve hakemin bütün raporları basına sızdırıldı ve kamuoyu yapıldı. 21 maça kadar çıktı. Bazılarını mahkemeye verdim. Buradan da söyleyeyim; PFDK ve MHK'yı etkileyecek tüm yazılar için yasal hakkımı gizli tutuyorum"
 
"Hakeme 2 senedir tek kelime etmedim. Real Madrid maçında sonra hakeme söyledim. Onlara söyledim bizimkilere söylemiyorum. Biz kötü oynayabiliriz. Bunun sorumumluluğu bana ait. Ama hakem kötü oynayamaz. Hakem hata yapar; ama bunun çözümü böyle değil. Siz Antalya'da seminer yapıyorsunuz, bizi de çağırın."
 
"BİZ DE İNSANIZ"
"Her sene bu haftalarda ben 3 maç ceza yiyorum zaten. Bunun altında bir niyet sezdiğim için itiraz ediyorum. Hatalı olduğumda çıkıp özür diledim. Hakemlerin işinin kolay olduğunu söylemiyorum. Biz top oynayanlar, sahanın kenarında oyunu görmek, oynamayanlardan daha kolay. Bunu süzemeyebilirler. 
 
Komplo teorilerine inanmam; ama bu sefer böyle birşeyi çok hissediyorum. Çünkü gidiyorsunuz Tahkim'de ifade veriyorsunuz, 7 kişi ne yazarsa doğru, siz ne söylerseniz yanlış oluyor. 
 
4. hakeme bir bakın. Kaç dakika bizim kulübenin önünde durdu, kaç dakika diğer kulübede durdu. Hakemlerimiz de insan ama oyuncu ve hoca insan değil mi?"
 
"KIRMIZI KART YOKTU"
"Dany'nin pozisyonunun kırmızı kartlık olmadığına inanıyorum. İkili mücadele de bu kadar kolay kırmızı verilmez. Bu kararı yanlış buluyorum. Bizde çok önemli bir analiz ekibi var ve biz devre arasında izliyoruz."
 
"HAMİT'E KIZDIM DESEM NE DİYECEKLER"
"Bundan 4 maç önce bu hakem beni attırmak istemişti ama yapamadı. Bu zamanlar stajer hakemlerin zamanı değil. İdare etmeyeceksiniz, yöneteceksiniz asıl olan budur. Niyetliyseniz bizim hiç bir şansımız yoktur. Ben Hasan ve Ümit hepimiz atılmayı hakettik mi? 'Kime kızdın sen' diye sorsalar, 'Hamit'e kızdım' desem ne diyecekler? Ben o topu yere vurarak hakeme tepki gösterdim. Açıkça söylüyorum. Ve hiçbir şeyin arkasına saklanmıyorum."
 
"BENİ DEVRE ARASINDA ATMALIYDI"
Ben buraya hayatımı vermişim. Siz koskoca Fatih Terim'i durduğunuz yerden atamazsınız. 12 dakika sonra devre arasında atmalısınız.
 
Yarın sabah 11'de antrenman ve ben Real maçının 11'ini dizmek zorundayım. Düşünün ki biz Real maçı öncesi, kimseden birşey istemedik. Bu durumda o maça hazırlanacağız. İğneyi kendime batırdım ama onlar da biraz kendine bakmalı.
 
Ben size bir şey söyleyeyim, ben topa vurdum, Süleyman Abay gelse 'hocam yakışmıyor' dese ben yemin ediyorum yerin dibine girerim.
 
Benim gözlemcilerle sorunum yok ama ondan sonra çıldırmış vaziyetteydim. Türkiye'de sadece benim Yardımcılarımdan bir tanesi kadın belki de o çıkacak Karabükspor maçına. 
 
Aydan idare etsem de ben bu işi sonuna kadar götüreceğim. Şimdi sen bana ceza verdin, kulübe yasak, soyunma odası yasak, eşim beni telefonda arıyor telefonu açamıyorum çünkü iletişim de yasak.
 
Biz hata yapınca bunun bedelini çok ağır ödüyoruz ama hakem hata yapınca ortada hiçbir ceza yok.
 
Benim hakemlerle hiç bir işim olmadı, hiç de kötü diyaloğum yoktur. İğneyi de çuvaldızı da kendime batırıyorum. Herkesin sorumluluğ var. Bu kadar kolay olabilir mi? 
 
Tuhaf işler olmaya başladı. Ben hakikaten delirdim. Çünkü herkes başınızda polis gibi duruyor. 
 
"ÖFKE KONTROLÜNE GEREK YOK"
Bir öfke kontrolüne ihtiyaç yok. Biz onu kendi aramızda hallederiz. Bunu hakem yapamaz. 
 
Gerilimden beslendiğimiz doğru değil. Benim olmayışım bize 5 puan kaybettirdi.
 
"BÖYLE EĞİTİM OLMAZ"
"Ben desem ki Hamit'e kızdım. İşin içinden çıkamazsınız. Hayır hakemin kararına tepki gösterdim. Zaten cezalarda bir adalet yok. Bizi yaptığımız ayıpla başbaşa bıraksanız daha iyi değil mi? 
 
Türk futbolu için bu kadar hizmet etmiş insan olarak olanları kaldıramıyorum. Kavgayla bir yere varamayız. Ama gerektiği zaman da kavgaya yüreğimizin yeteceğini herkes bilmeli. Yardımcılarımızın gönderilişiyle ilgili, benim olduğum kulübede olmamalıdır bunda ben hatalıyımdır. Ama onlar da genç antrenörler. Böyle eğitim tarzı olmaz. 
 
Bu kadar kolay değil. Senin benim kariyerimi bu kadar basitçe zedelemene izin vermem."
 
"DİSİPLİN KURULUNA GÜVENMİYORUM"
"Schalke maçında son golü attığımız zaman 20 kişi sahaya atladı. 4. hakemle göz göze geldiğimiz zaman bir anda herkes kulübeye geri dödü. Burada böyle bir şey olsaydı cezayı yemiştik. Sorunları hep birlikte çözeceğiz. Tahkim Kurulu'na itiraz etmeyeceğim. Bizden önce zaten bizim kaç maç ceza alacağımızı bazı insanlar biliyor. Disiplin Kuruluna güvenmiyorum. O yüzden de alacağım cezaya da itiraz etmeyeceğim."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler