Fatih Terim: Kazanmak olay

Fatih Terim: Kazanmak olay

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim: Real Madrid'e kaybetmek kolay kazanmak ise olay...

Fatih Terim basın toplantısına eski bir Real Madridli ve Inter'de Jose Mourinho'nun öğrencisi olan Wesley Sneijder ile birlikte katıldı.

Terim'in açıklamaları şöyle:
 
"KENDİMİZİ İSPAT ETTİK"
"Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu hedefleyen bir takımla eşleştik. Dünyanın en gözde takımı ve hocasına karşı oynayacağız. Onlara saygı duyuyoruz. Biz de saygın işler yaptık. Biz rakibimizin kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde kendimizi ispat ettik. Sonuç ne olursa olsun, sahaya çıkarken endişemiz yok. Oynamaya çalışacağız; deneyeceğiz."
 
"EN ZOR KURAYI ÇEKTİK"
"Real Madrid etkili olan seyircisiyle birlikte bu statta çok büyük başarılar elde etti. Ronaldo da onlarda. Açıkçası biz çekilecek en zor kurayı çektik; bu bir gerçektir. Başka bir gerçek daha var. Diğer takımların yerinde olsam ben de Galatasaray'ı isterdim. Bundan da hiç gocunmam."
 
"MOURİNHO İLE İYİ ARKADAŞIZ"
"Mourinho ile eskiden beri arkadaşız. Samimiyiz. Kayseri'ye geldiğinde hoş geldine gittim. İki dost ne konuşursa onları konuştuk. Ne hikmetse hem Türk hem de İspanyol basını merak etti. Ne konuşmadığımızı söyleyebilirim ama!"
 
"BEN TAKIMIMA GÜVENİYORUM"
"Ben takımıma güveniyorum. Manchester United'ın grubundan geldik. Arkasından Schalke'yi eledik. Her başarıyı deneyeceğiz. Çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ligdeki performansımızın üstüne çıkmamız lazım. Sahanın içinde iyi top oynamaya çalışan bir Galatasaray olacak. Real Madrid sadece içeride baskılı oynayan bir takım değil. Deplasmanlarda da öyleler."
 
"FUTBOLDA HER ŞEY VAR"
"Futbol her şeye müsait bir oyun. Hiçbir yerde maç öncesi teslim olmadık. Ulaşılmaz denilen şeyleri de yaptık. Umarım tur atlarız. Oyun içinde nasıl davranmamız gerekiyorsa öyle davranacağız. Real Madrid ile burada oynamak da kolay değil."
 
"KAYBETMEKTEN KORKMUYORUZ"
"Bu tip maçlar her şeye müsaittir. Biz Real Madrid'e kaybedersek sürpriz olmaz. Ama biz kazanırsak dünyadaki herkes için sürpriz olur. 'Kaybetmek kolay kazanmak olay' olur. Kaybetmekten korkmayacağız. Hiçbir başarıdan tatmin olmam; muhakkak bir ilerisi vardır. Bizim için en büyük tehlike kaybetmek korkusu olur. Bu da bizde yok. Bundan sonraki başarının ne olduğunu çok iyi biliyoruz."
 
Sneijder'ın açıklamaları şöyle:
 
"Burada oldukça yüksek seviyede bir maç olacak. Futbol oynamak ve kazanmak için geldik. İyi durumdayım. Mourinho hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Yarınki maçta arkadaş değiliz. Gol atmak benim için çok önemli. Ama daha da önemli olan maçı kaybetmemek. Biz buraya kazanmaya geldik. Eğer bu turu atlarsak sürpriz olmayacaktır. Her geçen gün üstüne koyarak ilerliyoruz. Zafer için uğraşacağız. Oldukça iyi bir takımız. Yarı finale kalmamız sürpriz olmaz. Tabii ki Real Madrid'e saygı duyuyoruz ama biz buraya maçı kazanmaya geldik. Kendimize güvenmek zorundayız. 2 tane 90 dakika oynayacağız. Önemli olan 2 maçın sonunda ne olacağı. Galatasaray'da çok mutluyum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Hayranlık uyandırıcı bir kulüpteyim. Doğru bir seçim yaptım Galatasaray'a gelerek. Bir adım gitmek için bazen bir adım geriye gelmek gerekir. Her geçen gün daha da iyi gidiyoruz, güçleniyoruz. Didier Drogba da burada. Çok iyi ve dengeli bir takımımız var. Yarın için umutluyum. Türkiye Ligi çok kaliteli. Açık konuşmam gerekirse Türkiye'ye gelmeden önce böyle olacağını düşünmemiştim."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler