Fatih Terim: Siz hasta mısınız?

Fatih Terim: Siz hasta mısınız?

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim gündeme gelen iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti karşılaşması öncesinde düzenlediği basın toplantısında, Gökhan Töre'nin geçtiğimiz yıl, milli takımdan arkadaşları Ömer Toprak ile Hakan Çalhanoğlu'na silah çektiği idialarını doğrularken, bu olayın kamp sona erdikten sonra yaşandığını söyledi. Terim, arkadaşlarına silah çeken Gökhan Töre'nin tekrar milli takıma kadrosuna alınmasını ise "Ben bir hata yaptım. 21 yaşındaki bir çocuğa sahip çıktım. Türk halkından özür diliyorum" sözleriyle açıkladı.

İşte Fatih Terim'in açıklamalarından satır başları;

'BEN BİR HATA YAPTIM... 21 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA SAHİP ÇIKTIM'
Bu biliyorsunuz UEFA'nın resmi basın toplantısı. O yüzden teknik konulara daha çok önem vereceğim. Ama çok da fazla zaman ayırmadan bir takım şeyleri Türk halkıyla paylaşmak istiyorum. Hatalı oyuncuları kadrodan atarsak oyuncu bulamayız. Ben bir hata yaptım. 21 yaşındaki bir çocuğa sahip çıktım. Türk halkından özür diliyorum.

'OLAY MAÇTAN SONRA GECE KULÜBÜNDE BAŞLADI OTELDE DEVAM ETTİ'
Bir sene önceki Hollanda maçı sonrasında takımı dağıttık. Yani kamptan önce böyle bir şey oldu ve biz müdahale etmedik öyle mi? Hayır, maçtan sonra oldu. Ve önce gece kulübünde oldu. Biz teknik ekibimle maç sonrası tahlil yaparken gece kulübünde bir olay oluyor. Ve otelde de devamı oluyor. Ben o anda zaten haberdar olmuyorum olaydan. Daha sonra Almanya'ya gittiğimde Ömer'den duydum olayı. Ben de bir babayım. Böyle bir olayı tasvip etmem mümkün değil.

GAZETECİLERE: 'SİZ HASTA MISINIZ YA'
Ben bu olaydan haberdar olduktan sonra Gökhan Töre'yi takıma almadım. Tam 7 maçta oynamadı. Sonra da bizi eleştiriyorsunuz. Arkadaşlar, siz hasta mısınız ya... Önce anneleri çıkartıyorsunuz sonra babaları çıkartıyorsunuz; konuşturuyorsunuz... Sadece bacak yaralanmaları değil milli takımda ruh yaralanmaları da oluyor. Siz Gökhan Töre diye bir oyuncu bırakmadınız...

'SİZİN EVLADINIZ GÖKHAN OLSA ÖLDÜRMELİ MİYDİK?'
Olay ortaya çıkmışsa tabii ki herkes öğrenmeli. Ama tekrar soruyorum, sizin evladınız Gökhan Töre gibi olsaydı öldürmeli miydik? Futbolcu ailerinin 'benim çocuğum neden oynatılmıyor?' diye feryat etmesi de anlaşılır gibi değil. Bakın Mehmet Topal ve Burak Yılmaz'ın MR'ları çekilirken gelen mesajları biliyorum. Gerekirse kimden geldiğini de açıklarım; derbide oynar mısın diye mesaj geliyor...

Eline ahlaksızlık fırsatı geçmemiş insanların ahlaklıyım diye böbürlenme hakkı yoktur. Bu formayı hak etmeyenlere bir daha hiç bir şekilde vermeyeceğim. 

'ÇOCUĞA YAZIK ETMEYİN'
Bir araştırın bakayım maça 48 saat kala yapılan bu haberlerin altında ne var? Verilmek istenen mesaj şu, olay kampta oldu biz bir şey yapmadık. Hayır biz kampı dağıttık olay sonradan oldu. Konu budur bunu burada kapatıyorum. Çocuğa yazık etmeyin. 

Gökhan'ı da direk oynatacaktım ama oynatıp oynatmayacağımdan şu anda emin değilim. Odasında hüngür hüngür ağladı...

'BİZE KARŞI BİR ŞEY Mİ YAPMAK İSTİYORSUNUZ?'
Siz manipülasyonla bize karşı bir şey yapmak mı istiyorsunuz? Yapanları biz çok iyi biliyoruz. Eleştirirken sahibi gibi eleştiriyorsunuz maça çıkarken sahip çıkmıyorsunuz.

Bir ara tutturdunuz Mesut Özil... Dün akşam Erman Toroğlu'nun dediklerine teşekkür ediyorum. Yahu adam gelmek istemedi. Bazılarının bana düşmanlığını biliyorum. 

Kaan'ın babası hem Abdullah Ercan'ı hem de milli takım doktorunu aramış ve oğlunun ayak parmağından sakat olduğunu söylemiştir. Buyrun gidin baba bulmaya alışıksınız ona sorun...

Volkan'la konuşan benim. Onu takıma alan da benim almayan da benim. Maçta önemli bir arıza yaşadı. Ben kendisiyle konuştum. 'Elim de kopsa gelir oynarım' dedi. Ben bunları açıklamadım. Çünkü ben Fatih Terim'im...

ÇEK CUMHURİYETİ MAÇI...
İlk maçtaki hesapta olmayan puan kaybı ve artı kötü oyunu telafi etmek için kadromuzdaki oyuncular konstre durumdalar. Ben oyuncularıma güveniyorum. Onlar işin bilincindeler. Bunu görüyorum. Ama dikkatli olmamız gereken bir takımla oynadığımız da bir gerçek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler