Fatih Terim'den istifa sinyali

Fatih Terim'den istifa sinyali

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, milli takımdaki görevi bırakmayı düşündüğünü ve turnuva sonrasında karar vereceğini söyledi.

EURO 2016’da iyi bir görüntü sergilemediği için eleştirilere konu olan A Milli Takım için Fatih Terim, “Merak edilmesin takımımız iyi, konsantre olmuş haldeler. Artık son şans” dedi.

A Milli Futbol Takımı EURO 2016 D Grubu son maçında yarın Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Mücadele öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve kaleci Volkan Babacan basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

“ÇOK ENTERESAN BİR MAÇ BİZİ BEKLİYOR”
Çek Cumhuriyeti maçı ile ilgili olarak Terim, “Bu maçta skor lehimize olmalı. Oyunda farklılıklar olmalı. Çok enteresan bir maç bizi bekliyor. Beraberlik olsa iki takım da dışarıda kalıyor. Onlar kazansa garantiliyorlar. Biz kazanırsak şartları var. Oyun yarın satranç gibi olacak. Bu grup için 4 puan idealimizdi. Ama Hırvatistan maçı aklımızda olmayan şekilde bitti. Daha değişik bitirebiliriz diye düşünmüştük. Yarın bakalım ne olacak. Çek takımıyla elemelerde iki kez oynadık. Onlar bizi İstanbul’da yendi biz onları Prag’da yendik. İyi takımları var. Türkiye’yi çok iyi bilen ve saygı duyduğumuz oyuncuları var. dikkat edilmesi gereken bir takım. Son yıllarda iyi bir Çek takımı izliyoruz. Beğendiğim bir takım” dedi.

“OLABİLECEK HER HADİSENİN BEDELLERİNİ ÖDEMEYE HAZIRIM”
Terim, kampın istedikleri gibi geçmediğini aktararak, “2016 şampiyonası öncesi kampa bakacak olursak beklediğim ama boyutunu tahmin edemediğim olayların yaşandığı doğru. Kamp hedeflediğimiz gibi olmadı. Tüm oyunculara bir dokunuşum vardır. Hayatlarına da etkim vardır. Bu kadroyu ben kurdum. Bu kadroyu oluşturan süreci de yönetmeye çalışıyorum. Olabilecek her hadisenin de bedellerini ödemeye hazırım. Geçmişe de bakıldığında Galatasaray’da ve milli takımda bu bedelleri ödediğimi görürsünüz. Bu kampta olaylar beklediğimiz şeyleri dışına taştı. Oyuncularıma da söyledim. Buraya gelmeden kendilerini hazırlamalarını söyledim. Avrupa şampiyonasına şampiyona sırasında hazırlanılmaz. Ortama hazırlanılmayan bir ülkeden de geliyoruz. Zorlaştırıyoruz bunu. Kampta her şey olur. Birçok şeyi biliyorsunuz ama bilmedikleriniz de var. Ben buradan birkaç oyuncumuz Avrupa ve dünya tarafından bahsedilmesini bekliyordum. Şu ana kadar olmadı. İnşallah yarın her şey istediğimiz gibi gelişir ve onlar bu dediklerimi saha içinde gerçekleştirirler” şeklinde konuştu.

“UTANMASI GEREKEN BİRİLERİ VARSA BU BEN DEĞİLİM”
“Oyuncularım, benim üzgün olduğumu bilmeli ve benimle üzülmeliler” diyen Terim, “Önemli olan mesajın gitmesi. Takımın durumu gayet iyi. Konsantre olmuş haldeler. Son şans artık. Olur ya da olmaz. Her bir maçın öncekinden güçlü şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Değişiklikler de olabilir. 23 kişi seçtiğimize göre değişiklik olabilir ama köklü şeyler kimse beklemesin. 1-2 rotasyon olabilir. Taktiği açıklayacak değilim. Takımda herkes işinin bilincinde. Zaman zaman insanlar güler, eğlenir, zaman zaman da böyle olur. Utanması gereken birileri varsa bu ben değilim. Bu takımın hocasının ve kafilenin bu duruma gelmesini sağlayanlar olmalı, utanması gerekenler” ifadelerini kullandı.

“İŞİ BİLEN YAPAR, BİLMEYEN ELEŞTİRİR”
Oynanan oyunun eleştirilere maruz kaldığının hatırlatılması üzerine deneyimli teknik adam, “Birçok sorunu bir arada yaşadık. Bunları hesaplamıştık ama bazen sıkıntı yaratabiliyor. Umarım bunu telafi ederiz ve daha rahat devam ederiz. Sıkıntılı olduğumuz açık. ‘Hakan Çalhanoğlu yanlış yerde oynuyor’ diye bir şey okudum. 40-45 senedir futbolun içindeyim. Bazılarına göre matah olmayabilirim ama Türkiye’deki matah şeyleri ben yaptım. Leverkusen’de hocası forvet arkasında veya sol kanatta oynatıyor. Teknik eleştirilere açığım. Sebebi o değil. 15 maç iyi gidemezsiniz bu şekilde. Sebebi açık. İşler kötü gittiği zaman böyle oluyor. İşi bilen yapar, bilmeyen eleştirir. Haklısınız, oyun olarak arada fark var. Biz o günlerin üzerine koyarak döneriz inşallah” dedi.

“TARİH PROFESÖRÜ BİLE BENİ ELEŞTİRİYOR”
Bir basın mensubunun ‘Moralsiz görünüyorsunuz’ yorumu üzerine Terim, “Spor konusu olmayan bir programda tarih profesörü çıkıyor bana ve takımıma olmayan şeyler söylüyor. Bunu düşünebiliyor musunuz? Hakaret yağdırıyorlar. Onları geçtik ama tarih programında ‘milli takım bir an evvel dönmeli’ diyorlar. Siz de diyorsunuz ki ‘Hocam niye suratın asık’ yalandan da gülemeyiz ki” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler