Fatih Terim'den sert çıkış!

Fatih Terim'den sert çıkış!

A Milli Futbol Takımımızın, EURO 2016 Elemeleri'nde yarın İzlanda ile oynayacağı kritik maç öncesi Fatih Terim ve Arda Turan basın toplantısı düzenledi.

İşte Fatih Terim'in açıklamaları;

'GİDELİM DE NASIL GİDERSEK OLUR'
Herkese iyi akşamlar. Tarihinden ilk kez katılmayı hakeden İzlanda'yı tebrik ediyorum. Tüm İzlanda'lı futbolcuları tebrik ediyorum İzlanda halkına hayırlı olsun. Grubu domine ettiler ve liderliği halen sürdüyorular. Saygıyı, sevigyi ve tebriği hakediyorlar. Sevgili dostum Lars'a tebriklerimi sunuyorum. Ümit ederim yarın buradan Bir şeye hak kaznamış olarak çıkarız çünkü şuan da önümüzde 3 yol var. Bir tanesi ipin üstünde uçurum olan yerlerde oynadık. Hollada'nın kazanması bizim kaybetmemiz bu olabilecek bir şey.. İkincisi beraberlik yolu... Bir diğeri İspanya'nın kazanması halinde direkt gitmesi. Biz bunlardan sondan başlayarak arzuluyoruz yoksa nasıl gidersek gidelim bütün düşüncemiz bu... Ben ve oyuncularım buraya kadar getirdiğimiz bir şeyi buradan vermek istemiyoruz ve buna da inanıyoruz.

'3,5 YAŞINDA BİR ÇOCUĞUN KAFASINA MERMİ GİRİYORSA...'
Açıkcası çok zor bir durum... Bu ülkenin milli takım başka bir parçası hepimiz bir parçasıyız. Bu çocuklarda bu işin en önemli mesajını vermek için çarpışıyorlar, didiniyorlar uğraşıyorlar. Böyle bir ortamda bunları görmek, duymak ve yaşamak hiç birimiz için sağlıklı değil. Oyuncular için de sağlıklı değil. Allah yardım ediyor sanıırm bize çünkü çok kolay bir şey değil. Eğer 9 yaşındaki bir çocuk böyle durumlardan ölüyorsa televizyonda izledim. 3,5 yaşındaki bir çocuğun kafasına mermi giriyorsa. Televizyonda Veysel'i dinledim avukat olmak istiyormuş. Ama ben çok klişe laflardan uzak durmak istiyorum ama insanları ben 10 saniye, 5 saniye empati yapmaya çağırıyorum o zaman zaten çok daha acı oluyor. Çok daha batıcı oluyor sizi acıtıyor. Allah göstermesin inşallah ama artık herkesin limiti bu işleri önlemek adına dolmuştur umarım. Ben ülkemde böyle şeyler görmek ve duymak istemiyorum. Bunun için de yapılacak tek şey bizim bu milli takımdaki bir araya gelişimiz ve beraberliğimizdir. Bu refleksi göstermek zorundayız hepimiz bu ülkenin hikayesini bilecek kadar bu ülkeyi çok seviyoruz. Bizim bayrağımızı ne zedeletmeye ne yere düşürmeye niyetimiz yok. Allah hepimizin acısını hafifletsin Hollandalı gazeteciye teşekkür ediyorum. Futbol basın toplantısında bunları konuşmak hoş değil ama işte... 'Hayat devam ediyor' kelimesinden hoşlanmıyorum ama hayat devam ediyor demekten klişe sözlerden uzak durmaya çalışarak içimdekileri anlatmaya çalışıyorum.

'AKILLI İNSANLARIN AÇIKLAMALARINI ÖNE ALALIM'
Valla biz açıkcası böyle bir kaos ortamında hazırlanıyorsak bunlar bize vız gelir. Bundan sonra bir şey kalmıyor zaten.. Biz açıkçası kaos ortamında hazırlanıyorsak bunlar vız gelir bize. Kimse elinden geleni geri koymuyor. Koymasın da zaten. Kimin elinde ne varsa topu, tankı koysun ortaya. Ne tweetler ne onlar ne bunlar kimse elinden geleni geri koymuyor böylesi iyi zaten. Her şey serbest olacak her şeye hazırlıklıyız. Allah yardımcımız olsun zaten başka bir şey beklemek bu seviyeleri bilmemek olur. Normaldir dediğim gibi biz hepsine hazırlıklıyız. Robben'in de güzel açıklamarı var akıllı insanların açıklamalarını öne alalım gibi...

Ben ve ülkem bu çocuklarla gurur duymalı. Hollada'nın önüne geçmek ve evinde bu avantajla oynamak müthiş bir başarı. Yiğidin hakkını yiğide vermek lazım. Arda'nın sözlerine katkıda bulunmayacağım onlara daha sakin bir zamanda deyineceğim. Büyük bir başarı oyuncularımızın yaptığı kolay bir iş değil, bu tip maçlara çıkmak kolay olmuyor. Yukarıdan konuşanlar aşağıya sahaya gelse görürler. Bu işi tamamlamak artık o kadar önemli ki bizim adımıza nasıl tamamlarsak tamamlayalım. Ancak demin söylediğim gibi kritik 3 durum var. Bize lazım olan 4 puandı ama benim oyuncularıma söyleyeceğim şey en yükseği kovalamalarıdır. Hep beraber bu bilinçsiz davranacağımız anlamına gelmiyor. Benim isteğim bu periyotu bu 5-6 maçı güzel tammaladık bundan sonrasını da iyi bitirmek. Hep beraber sevinelim yarın nasıl ve ne kadar sevineceksek artık... Ülkenin acılarını 2-3 saat dağıtacaksak bundan son derece mutlu oluruz. Konya seyircimizle beraber. Hollanda ve Letonya maçında güzel bir sınav verdiler. Bütün ülkenin dualarıyla Allah'ın izniyle anlımızın akıyla çıkacağız. Takımımız bunun bilincinde eminim. Letonya maçından sonra Yarın biz yine yenilip Hollanda yenerse biz yine gidemiyoruz. Bu şartlarda top oynayan bir takım var. Ben onlara yarın ne olursa olsun şimdiden tebriklerimi sunuyorum. Eğer tarihe geçmek istiyorlarsa yarını iyi tamamlayacaklar.

'SAÇMALAMAYA GEREK YOK'
Şimdi açıkcası oyunumuzda değişiklik var sistemimizde biraz değişiklik var ama felsefemiz aynı... Futbolda yeni kelimeler üretmeye çalışanlara sesleniyorum rakamlar çok önemli değildir. Ne istediğiniz önemlidir. Sıkıldım yeni kelimelerden çapalar, çupalar ribauntlar.. Yeni bir şeyler yapmak için saçmalamaya gerek yok. Zorlaştıran bunlardır futbolu ama ciddi bir oyundur. Kendi oyun anlayışımızda biraz değşiiklikler yaptık ve onu oynamaya çalışıyoruz. Bunu zaman istemeden denedik hatta bazen kendi oyun anlayışımızdan fedakarlıklar yaparak ortaya koymaya çalışıyoruz. O yüzden başarıdan sonra oyun anlayışımızı konuşacağız neler yaptığımızı neler yapacağımızı... Geliştiğini görüyorum inşallah geri adım atmayacağız.

'İLK 11'LE FAZLA OYNAMAYI DÜŞÜNMÜYORUM'
İlk 11 üstünde oynamamaya çalışıyorum. Bir Burak konusu var iyileştiremedik. Doğrusu zamana ihtiyacı vardı, Burak ve sağlık ekibimiz çok uğratı ama oyuncu sağlığı bizim için çok önemli ve bu yüzden dışarıda kaldı. Bir yandan istikrar derken bir yandan ekonomik çok fazla dokunmayacağım ama dokunabilirim. Ama size %100 katılıyorum. Halkımız bu takımı sevdi demiştim Hollanda maçının ardından... Ben çok tatlı çok sevilen  tecrübeli ve genciyle bir grup görüyorum. 20-25 kişiyi aynı salonda görme şansımız oluyor. İnşallah Allah onları mahçup etmez.

arda-turan-izlanda-resim-10.jpg

ARDA TURAN'IN AÇIKLAMALARI
İzlanda ile oynadığımız maç ilk maçtı ve telafisi vardır. Bu son maç ve telafisi yok bizim için çok şey demek yarın umarım çok güzel olur bizim lehimize olur. İzlanda'ya saygı duyuyoruz ama bizim için her şeyden farklı bir maç...

'ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN'
Ülkemizin başı sağolsun milli yas için bu acıyı en derinden hissediyoruz. İlk maç çok zordu bizim için. Hocamızda dahil üklkemizin bu günleri geride bırakacağını inanıyoruz. Sayın Levent Kırca'nın ailesine baş sağlığı diliyorum ve kendisine başsağlığı diliyorum.

Kim hayatta ne oynarsa kazanmak için oynarlar. Ben sahada hiç kolay bir maç oynamadığım kimin pozisyonu ne olursa olsun herkes ülkesinin bayrağını taşıyor. Bizim için maçın anlam ve değeri daha yüksek ve bizim konsatrasyonumuz daha yüksek umarım bunu sahaya yansıtırız.

'HOCAM VE ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM'
Çok heyecanlı ve gururluyuz. Olmamız gereken sizlerinde izlerken heyecanlandığı bir milli takım izletmeye çalışıyoruz. Umarım Avrupa Şampiyonası'nda olacağız. Fatih hocaya çok teşekkür ediyorum. Barcelona'ya transfer olduğumda Arda'ya formayı vereceğim demişti. Takım arkadaşlarım da bu güveni bana her an hissettiriyorlar. Bana hiç maç oynamadan bu güveni vermeleri için çok teşekkür ediyorum. Ülkemin bayrağını taşıyorum bu benim için çok öenmli. Takım arkadaşlarımızla konuşurken puan kaybedince de hep söylemiştik biz sonuna kadar mücadele edeceğiz diye. Bence bunu yapıyoruz.

GAZETECİ VE YORUMCULARI ELEŞTİRDİ
Bizler profesyonel oyuncuları haytalıktan uyumamazlık yapmıyoruz. Heyecanından dolayı uyuyamayan, yemek yiyemiyen bir çok yıldız oyuncu biliyorum. Benim hesap vermem biri var o da gerekirse Fatih hocamdır. Kendi milli duygularımı öne çıkartan bir mesaj verdim ben orada... Üst seviyelere çıkmamız lazım ama gazeteci arkadaşlarımızın Çek Cumhuriyeti maçını kazandık 'etkisizdiler' diye yorumlar çıkıyor. 3-5 kişiyi geçip, top kaybetmeden 10-15 şut çekemezsiniz. Sizler bizi nasıl eleştiriyorsanız bizleri siz de bu eleştirilere açık olun. Son 6 maçı boğazımızda oynuyoruz. Bizler saygıyı hakediyoruz. Umarım direkt gideceğiz olmazsa play-off oynayarak gideceğiz inşallah...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler