Fatih’te doğalgaz zehirlenmesi: 3 ölü

Fatih’te doğalgaz zehirlenmesi: 3 ölü

İstanbul'da 24 saat geçmeden ikinci doğalgaz faciası...

İstanbul Zeytinburnu’nda 5 Afgan gencin öldüğü doğalgaz faciasının şoku atlatılamadan bir facia haberi de Fatih’ten geldi. Eğitime gelen Libyalı 3 polis doğalgazdan zehirlenerek öldü

İstanbul Fatih’te Horhor Caddesindeki bir binadan gaz kokusu gelmesi üzerine çevre sakinleri İGDAŞ’a haber verdi. Binaya gelen görevliler birinci kattaki daireden cevap alamayınca durumu polise bildirdi. Çilingir yardımıyla daireye giren polis ekipleri, 3 kişinin cesedini buldu. Ölen kişilerin Libya uyruklu Abu Maniar Emberek Alwerfali (27), Ramzi SalemGadmour (29) ve Salema Muhammed (32) adlı biri başkomiser, ikisi polis olan Adile Sadullah Mermerci Polis Eğitim Merkezi öğrencileri olduğu öğrenildi.
 
Ev sahibinden alınan bilgiye göre, dairede daha önce oturan kiracının ekim ayında doğalgaz aboneliğini iptal ettirdiği, ölen Libyalı 3 kişinin ise daireyi 1 hafta önce yılbaşı için 2 geceliğine kiraladığı öğrenildi. Yapılan araştırmada daireye bağlı olan doğalgaz sayacındaki mührün söküldüğü ve sayacın çalıştığının tespit edildiği belirtildi. Bir yetkili bacanın tıkalı olduğunu söylerken, Libyalıların karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldükleri üzerinde duruluyor.
 
‘DOĞALGAZ KAÇAK’
 
İGDAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, dairede doğalgazın kaçak kullanıldığının tespit edildiği ifade edilerek, “Doğalgaz sözleşmesinin bir önceki kullanıcı tarafından 2 Ekim 2012 tarihinde iptal edildiği, sayacın mühürlenip kelepçelendiği, ancak sayaçtaki mührün sökülerek kelepçenin kırıldığı ve doğalgazın kaçak kullanıldığı belirlenmiştir. İlk incelemelere göre tesisatta projeye aykırı bir durum olmadığı da tespit edilmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler