Fazıl Saydan ilk açıklama

Fazıl Say'dan ilk açıklama

Hapsi istenen ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say ilk kez konuştu.

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, hakkında Twitter mesajları nedeniyle “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçlamasıyla dava açılmasının ardından ilk kez konuştu.

New York Times'a konser için bulunduğu Slovenya'dan mesaj gönderen Say, kendisinin sadece, hakkında dava açılmasına neden olan tweet'i paylaşan 165 kişiden biri olduğunu söyledi.
 
"Sadece yapılan kinayeyi komik buldum ve retweet (yeniden tweet olarak atmak) ettim" diyen Say, bu hareketinin mahkemeye taşınmasının inanılması güç bir olay olduğunu söyledi.  Say, "Evrensel insan hakları ve kanunlarla çelişen bu dava, sadece kendi içinde değerlendirildiğinde değil aynı zamanda Türkiye'nin imajı açısından da üzücü" dedi.
 
Reklam
 
Say, 15 Mayıs’ta verdiği ifadede de Twitter hesabındaki yazıları kendisinin yazdığını ancak büyük kısmının alıntı olduğunu belirterek, hakkındaki suçlamayı reddetmişti.
 
“Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 9 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası istenen Say, 18 Ekim’de hâkim karşısına çıkacak.
 
SAY NE DEMİŞTİ
 
Fazıl Say'ın alıntı yaptığı ve şikâyete konu olan Ömer Hayyam'ın şiirinin dörtlüğü şöyle:
‘Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun Cennet-i alâ meyhane midir? ‘Her mümin'e iki huri' diyorsun Cennet-i alâ k...... midir?
 
Say'ın kendi yazdığı tweetler ise şöyle:
 
”Muezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?” Ben ateistim :) diğer yarısını bilmem :)) Ateistim ve bunu bu kadar rahat söyleyebildiğim için gururluyum. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler