Fenerbahçe: 0 - Bursaspor: 1

Fenerbahçe: 0 - Bursaspor: 1

Sezona beklentilerin uzağında başlayan Fenerbahçe, sahasında Bursaspor'a 1-0 yenilerek 3. maçını da kazanamadı ve tarihin en kötü başlangıcını yaptı. Sarı lacivertliler, böylece sahasındaki 24 maçlık yenilmezlik serisine de nokta koydu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Bursaspor maçının ilk 11'inde Spor Toto Süper Lig'de yapılan Kayserispor maçının ilk 11'ine göre 3 değişiklik yaptı. Hollandalı çalıştırıcı, sarı-lacivertli takımı sahaya Volkan Demi·rel, Van Der Wiel, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali· Kaldırım, Souza, Alper Potuk, Ozan Tufan, Lens, Volkan Şen, Sow ilk 11'i ile sürdü.

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, son yaptıkları Medipol Başakşehir maçının ilk 11'inde büyük oranda değişiklik yaptı. Deneyimli teknik adam, bir önceki hafta yapılan ve 2-0 kaybettikleri Medipol Başakşehir müsabakasında ilk 11'de forma giyen 5 oyuncuyu değiştirdi. Medipol Başakşehir müsabakasında ilk 11'de forma giyen Bilal Kısa, Sercan Yıldırım, Tomas Necid, Fenerbahçe mücadelesinde yedek kulübesinde bekledi. Merter Yüce ve Serdar Kurtuluş ise 18 kişilik maç kadrosuna giremedi.

Bu oyuncuların yerine ilk 11'de Tomas Sivok, Şamil Çinaz, Ricardo Faty, Josua John ve Kubilay Kanatsızkuş forma giydi.

Karşılaşmaya 4-3-3 ile hızlı başlayan Fenerbahçe, ilk fırsatı 6. dakikada yakaladı. Sol kanattan topla hareketlenen Volkan Şen'in son çizgiye kadar inip içeriye çıkardığı meşin yuvarlağı kaleci Harun yatarak kontrol etti.

10. dakikadan sonra rakibinin hızını kesen Bursaspor, pozisyon vermemeye başladı. İlk tehlikesinde de golü buldu.  33. dakikada sol kanattan gelişen Bursaspor atağında John, Aziz Eraltay'dan aldığı topu ceza sahası içerisine ortaladı. Altı pasın önünde Neustadter'e rağmen kafa vuruşunu yapan Batalla, topu ağlara gönderdi. 

Golden sonra tamamen geri çekilen Bursaspor karşısında 40. dakikada yine Volkan'la gole yaklaştı. Ancak Harun yine başarılıydı.

İkinci yarı ise tamamen Fenerbahçe konrtolünde geçti. Müthiş fırsatlar yakalayan sarı lacivertliler, Volkan Şen ile bir kez direği geçemedi. Diğerlerinde ise Harun ve Azia Behich gole izin vermedi. 

Son bölümde 4 forvetle hücum eden Fenerbahçe, bir türlü pozisyon bulamadı  ve sahasında Bursaspor'a 1-0 yenilerek 3. maçını da kazanamadı ve tarihin en kötü başlangıcını yaptı. Sarı lacivertliler, böylece sahasındaki 24 maçlık yenilmezlik serisine de nokta koydu. 

3.hafta sonunda Fenerbahçe 1 puanda kalırken, Bursaspor  6 puana yükseldi. 

Spor Toto Spor Lig'de günün maç sonuçları
Çaykur Rizespor: 1 - Akhisar Belediyespor: 0
Trabzonspor: 0 - Osmanlıspor FK: 2
Antalyaspor: 1 - Atiker Konyaspor: 3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler