Fenerbahçe: 0 - Shakhtar Donetsk: 0

Fenerbahçe: 0 - Shakhtar Donetsk: 0

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Shakhtar Donetsk ile karşılaştığı maçta 0-0 berabere kalarak tur şansını Ukrayna’ya bıraktı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Shakhtar ile İstanbul'da 0-0 berabere kaldı ve tur umutlarını Ukrayna'daki rövanşa taşıdı. İlk yarıda çok pozisyon veren temsilcimiz, 2. devrede oyun üstünlüğüni ele geçirmesine rağmen bir türlü gol atamadı ve 0-0'a razı oldu. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı karşısında yeni transfer Hollandalı yıldız Robin Van Persie'ye ilk 11'de görev vermedi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Pereira, takımla sadece birkaç gündür çalışan ve hiç hazırlık maçı oynamayan Van Persie'yi hazır olmadığı gerekçesiyle Shakhtar Donetsk karşısında yedek başlattı.

Maça taraftarının da desteğiyle istekli ve baskılı başlayan Fenerbahçe, Nani ve Diego'nun yönlendirdiği ataklarla gol pozisyonu üretmeye çalıştı. Organize rakibi karşısında Fernandao ve Sow gibi gol ayaklarını topla buluşturamayan sarı-lacivertliler, rakip kalede tehlike oluşturmakta zorlandı. Nani'nin 5. dakikadaki uzaktan şutu haricinde ilk tehlikeli atağını 35. dakikada geliştiren ev sahibi ekip, bu pozisyondan da eli boş döndü. Fenerbahçe, ilk yarının kalan bölümünde pozisyon bulmakta zorlanırken, skorda bir değişiklik olmayınca, devre arasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

Fenerbahçe'nin ilk dakikalarda uyguladığı baskıyı yerden ayağa pas yaparak kıran Shakhtar Donetsk, savunma arkasına gönderdiği uzun toplarla rakip kalede pozisyon aradı. Müsabakanın 16. dakikasında Teixeira ile mutlak bir pozisyondan yararlanamayan Ukrayna temsilcisi, Fenerbahçe kalesine yüklenmeye devam etti. Çok net 3 pozisyon bulan konuk takım, Kjaer ve Caner'in savunmada yerinde müdahaleleri ve kaleci Volkan'ın şık kurtarışları nedeniyle skoru değiştiremedi. 

İkinci yarıda oyunu dengeleyen Fenerbahçe, ön alanda daha çok göründü. Ancak bu oyunu pozisyona çeviremeyen temsilcimiz, br türlü aradığı golü bulamadı. Sarı lacivertlilerin dünyaca ünlü yıldızı Van Persie 68. dakikada Sow'un yerine oyuna dahil olarak ilk kez Fenerbahçe forması giydi. fenerbahçe en net pozisyonu 71. dakikada Fernandao ile buldu,. Golcü isim seri çalımlarla ceza sahasına girdi, pasında Van Persie dokunacakken defans araya girdi ve topu taca attı. 

Kalan bölümde de gol bulamayan temsilcimiz Fenerbahçe, Shakhtar ile İstanbul'da 0-0 berabere kaldı ve tur umutlarını Ukrayna'daki rövanşa taşıdı. 

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda gecenin maçları
CSKA Moskova: 2 - Sparta Prag: 2
Midtjylland: 1 - APOEL Nicosia: 2
Milsami: 0 - Skenderbeu Korçe: 2
Maccabi Tel Aviv: 1 - Viktoria Pizen: 2
Panathinaikos: 2 - Club Brugge: 1
Young Boys: 1 - Monaco: 3
Videoton: 1 - BATE Borisov: 1
Dinamo Zagreb: 1 - Molde: 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler