Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 1

Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 1

Spor Toto Süper Lig 9. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe ve Galatasaray karşı karşıya geldi

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi mücadelesi 1-1 berabere sonuçlandı. Böylece sarı lacivertlilerin ezeli rakibine evindeki yenilmezlik serisi 17 yıla yükseldi. 

Konfeti yağmuru altında başlayan karşılaşmada Fenerbahçe, ilk dakikadan itibaren baskı kurmaya çalıştı. Topa daha çok sahip olan sarı-lacivertli ekip, duran toplardan gol aradıysa da bunda başarılı olamadı. Nani ve Van Persie ile ceza alanı içinde tehlikeli olan Fenerbahçe, ilk bölümde Muslera'yı geçemedi. Sarı-lacivertli takım, aradığı golü 37. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanatta hazırladığı pozisyonda Diego ile bularak 1-0 öne geçti. Orta sahada aldığı topla sağ kanattan ilerleyen Gökhan Gönül, ceza alanı içine etkili bir orta yaptı. Muslera, Van Persie'den önce topu ceza alanı dışına uzaklaştırdı. Ancak ceza alanı önünde boş pozisyonda topu önünde bulan Diego'nun sert şutunda, kaleye koşan Chedjou'nun müdahale edemediği top filelere gitti. Ev sahibi takım, ilk yarıyı da tek golle 1-0 üstün tamamladı. İlk yarıda etkili olamayan Galatasaray ise sadece bir şut attığı devrede Volkan'ın kalesinde tehlikeli herhangi bir atak geliştiremedi. 

İkinci yarıda Galatasaray beraberlik için baskı kurmaya çalıştı ancak ev ahibi ekip buna uzun süre fırsat vermedi ve pozisyonları bulan taraf oldu. Kjaer ve Markovic ile net fırsatları kullanamayan Fenerbahçe karşısında Galatasaray'ın beraberlik golü 83. dakikada geldi. Sneijer'in ortasında Olcan Josej de Souza ve Ba arasında kısa boyuna rağmen iyi yükseldi ve skora dengeyi getiren isim oldu. Bu gol aynı zamanda başarılı ismin sarı kırmızılı formayla attığı ilk lig golü oldu. 

Böylece Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi mücadelesi 1-1 berabere sonuçlandı. Sarı lacivertlilerin ezeli rakibine evindeki yenilmezlik serisi 17 yıla yükselirken her iki takımın puanları da 18 oldu.

FENERBAHÇE: 1 - GALATASARAY: 1

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl
Stad: Şükrü Saracoğlu

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza, Diego (Dk. 79 Raul Meireles), Nani, Lazar Markovic (Dk. 88 Alper Potuk), Robin van Persie (Dk. 63 Fernandao)

GALATASARAY: Fernando Muslera, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole (Dk. 41 Olcan Adın), Sabri Sarıoğlu, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Umut Bulut (Dk. 59 Burak Yılmaz), Lukas Podolski (Dk. 78 Sinan Gümüş)

GOL: Dk. 37 Diego (Fenerbahçe), Dk. 84 Olcan Adın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler