Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 0

Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 0

Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçını kazanan Fenerbahçe oldu.

Sarı lacivertliler, ezeli rakibi Beşiktaş'ı 2-0 yenerek hem liderliği yakaladı, hem de ilk yarıda 3-2 yenildiği rakibi karşısında 2'li averajı yakaladı. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş ile yaptıkları derbi maçta, takımında son maça göre 4 değişiklik yaptı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Portekizli teknik adam, Lokomotiv Moskova maçında oynattığı kaleci Fabiano Ribeiro, Hasan Ali Kaldırım, Luis Nani ve Ozan Tufan'ı yedek kulübesinde oturttu. Pereira, bu oyuncuların yerine kaleci Volkan Demirel, Caner Erkin, Alper Potuk ve Diego Ribas'a görev verdi.

Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği ile yapılan maçın 11'inde değişiklik yapmadı. Güneş, siyah-beyazlıların Süper Lig'de son oynadığı ve 1-0 kazandığı Gençlerbirliği müsabakasının kadrosunu Fenerbahçe karşısında da sahaya sürdü.

Şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın karşı karşıya geldiği maça Fenerbahçe, golle başladı. 3. dakikada sol çaprazda kazanılan serbest vuruşta, Caner Erkin'in güzel pasında Volkan Şen, topu düzgün bir vuruşla filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Sarı-lacivertliler, baskısını sürdürerek ikinci golü aradı. Sağ kanadı iyi kullanarak hızlı çıkan Fenerbahçe, Volkan Şen ile üst üste pozisyonlar buldu ancak ikinci golü atmayı başaramadı. 

Karşılaşmanın 3. dakikasında Volkan Şen'in golüyle 1-0 yenik duruma düşen Beşiktaş, rakibinin baskısı karşısında savunmada zorlandı. Organize olmakta zorlanan siyah-beyazlı ekip, özellikle İsmail Köybaşı'nın görev yaptığı savunmanın solunda açıklar verdi. Quaresma ile iki kez tehlike oluşturan Beşiktaş, kalesinde üst üste tehlikeleri savuşturmaya çalıştığı ilk yarıda Fenerbahçe baskısı aşamadı. 

Oldukça heyecanlı ve hareketli geçen ilk yarı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi. 

İkinci yarıya Olcay-Gökhan Töre değişikliğiyle başlayan Beşiktaş, ilk yarıya göre daha etkiliydi. Özellikle 50 ile 60. dakikalar arasında Volkan Demirel, 3 kritik kurtarışla takımını ayakta tutan isim oldu. Beşiktaş Gomez, Atiba ve İsmail ile kaçırdığı fırsatlarla beraberliği yakalama fırsatını kullanamadı. 

83. dakikada sarı lacivertlilerin 2. golü geldi. Alexis'ten önce müdahale ederek topu kapan Ozan, topu bomboş durumdaki Nani'ye verdi, Portekizli de topu boş kaleye gönderdi: 2-0...

Karşılaşmayı da 2-0 kazanan Fenerbahçe, hem Beşiktaş karşısında sahasındaki 11 yıllık yenilmezlik serisini sürdürdü, hem de maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. 

23. haftayı Fenerbahçe, 53 puanla tamamlarken, 1 maçı eksik Beşiktaş 51 puanda kaldı. 

MAÇIN GENİŞ ÖZETİ VE GOLLER - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler