Fenerbahçe: 2 - Çaykur Rizespor: 1

Fenerbahçe: 2 - Çaykur Rizespor: 1

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor engelini 2-1'le aşarak sahasındaki yenilmezlik serisini 28 maça çıkardı ve ligdeki liderliğini devam ettirdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Çaykur Rizespor ile yaptıkları maçta, Beşiktaş derbisinde kazanan kadrodan mecburi iki değişiklikle takımını sahaya sürdü. Emre Belözoğlu'nun sakatlığı, Caner Erkin'in de kart cezalısı olması nedeniyle yer almadığı kadroda, savunmanın solunda Caner'in yerine Hasan Ali Kaldırım forma giydi. Kartal, Emre'nin yokluğunda ise Brezilyalı orta alan oyuncusu Diego'yu 11 kişilik kadroda görevlendirdi. En son 5. haftadaki Torku Konyaspor maçında 11'de oynayan Diego, 3 hafta sonra ilk 11'e geri döndü. Brezilyalı oyuncu, Torku Konyaspor maçının ardından Galatasaray ve Beşiktaş derbilerinde yedek soyunmuş, Gençlerbirliği mücadelesinde de son 20 dakikada görev almıştı.

Çaykur Rizespor, Fenerbahçe maçına 4 eksikle çıktı. Karadeniz temsilcisinde, sakatlıkları bulunan Sercan Kaya ve Kağan Söylemezgiller, elinde kırık bulunan Giray Kaçar ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında kırmızı kart gören Ali Adnan, Fenerbahçe'ye karşı oynayamadı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe'ydi ama golü bulan konuk takım oldu. 6. dakikada sağ kanattan Engin Bekdemir'in yerden yaptığı ortaya sarı-lacivertli savunmada Kadlec, kale sahasının içinde ters bir dokunuş yaparak, topu kendi ağlarına gönderdi. Çek futbolcu, ligin ilk haftasında Karabük maçında da topu kendi ağlarına göndermişti.  Golden sonra da hakimiyetini bırakmayan Fenerbahçe, 25. dakikada bir penaltı kazandı.  Eren Albayrak'ın ceza sahası içinde Mehmet Topal'a yaptığı müdahalede hakem İlker Meral, penaltı kararı verdi. Atışı kullanan Kuyt, Serkan'ı geçemedi. Hollandlı yıldız, Türkiye kariyerinde 3. kez penaltı kaçırmış oldu. 
.
41. dakikada Fenerbahçe beraberlik golünü buldu. Meireles'in soldan kullandığı korner atışında, ön direkte Kuyt, topu kafasıyla arka direğe aşırttı. Çaykur Rizespor savunmasının müdahale edemediği topa kale sahasının içinde kafayla dokunan Kadlec, topu bu sefer rakip filelere gönderdi. İlk yarı da bu golle 1-1 sona erdi. 

İkinci yarının ilk bölümünde Rizespor, 10 kişi kaldı. 52. dakikada Kıvanç, Hasan Ali'ye yaptığı faul sonrasında 2. sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

Baskısını artıran Fenerbahçe golü 80. dakikada buldu. Oyuna sonradan giren 2 ismin organizasyonuyla gelen golde Sow içeri çevirdi, Webo tamamladı: 2-1...

Maçı bu skorla tamamlayan Fenerbahçe, sahasındaki yenilmezlik serisini  28 maça çıkardı ve 19 puanla Süper Lig'deki liderliğini devam ettirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler