Fenerbahçe: 2 - Gençlerbirliği: 1

Fenerbahçe: 2 - Gençlerbirliği: 1

Fenerbahçe, Başkent ekibini iki penaltı golüyle zor da olsa geçmesini bildi.

Geçen hafta derbiyi kaybeden Fenerbahçe, evinde yara sardı. Kadıköy'de son 15 senedir yendiği Gençlerbirliği'ni penaltılarla deviren sarı lacivertliler, Beşiktaş derbisi öncesi moral depoladı.

Spor Toto Süper Lig'de 7. hafta maçında Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile oynadıkları mücadelede, takımının savunmasında sürpriz bir değişiklik yaptı.Kartal, sezon başından bu yana, TFF Süper Kupa mücadelesi de dahil olmak üzere 7 resmi maçta ilk 11'de görevlendirip, maçların tamamında sahada tuttuğu Caner Erkin'in yerine, savunmanın solunda Hasan Ali Kaldırım'a görev verdi. 

Torku Konyaspor maçında kırmızı kart gören Bekir İrtegün ile Galatasaray karşısında kırmızı kartla oyun dışında kalan Alves'in forma giyemediği sarı-lacivertli takımda, stoper mevkisinde Kadlec ile beraber Mehmet Topal yer aldı. Mehmet Topal'ı savunmaya çeken İsmail Kartal, bu futbolcunun mevkisi olan orta alanda ise Meireles, Alper Potuk ve Emre Belözoğlu'nu görevlendirdi.

Fenerbahçe'de, Galatasaray derbisinde yedek kalan Pierre Webo, bir maç sonra tekrar ilk 11'de sahaya çıktı. Derbinin ilk 11'de yer alan Emenike'yi yedeğe çeken teknik direktör Kartal, Galatasaray karşısında yedek soyunan Sow'u da Webo ile beraber Gençlerbirliği'ne karşı 11'de görevlendirdi. Galatasaray derbisinde yedek kalan Diego, Gençlerbirliği mücadelesinde de yedekler arasında kaldı. 

Galatasaray yenilgisinin ardından sahasında Gençlerbirliği'ni mağlup ederek, moral bulmak isteyen Fenerbahçe, karşılaşmaya tutuk başladı. İlk 35 dakikada gol pozisyonu üretemeyen sarı-lacivertliler, devrenin son 10 dakikasında bulduğu 3 pozisyonda gol atmayı başaramadı.

Gençlerbirliği, ilk yarıda Fenerbahçe deplasmanında temkinli bir oyun ortaya koydu. Başkent temsilcisi, Fenerbahçe karşısında temkinli bir futbol oynayan Gençlerbirliği, rakibinin devrenin son dakikalarında geliştirdiği ataklarda gol izni vermedi ve ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı. 

İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe 49. dakikada penaltı kazandı.

Soldan ceza sahasına giren Alper, Hakan ile girdiği mücadelede yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda kaleciyi terse gönderen Emre, sağ köşeden topu filelerle buluşturdu. Fenerbahçe golden sonra girdiği iki pozisyonda farkı açma fırsatını harcadı. 81. dakikada Kadıköy buz kesti. Savunmanın uzaklaştırmak istediği topu ceza sahasında hafif sağ çaprazdan önünde bulan Antal'ın vuruşu filelerle buluştu.

85. dakikada Emenike'nin düşürülmesiyle kazanılan penaltıdan Kuyt ile bir gol daha bulan sarı lacivertliler maçı 2-1 kazandı.

Bu sezon evinde oynadığı 4. maçı da kazanan sarı lacivertliler 13 puana çıktı. Süper Lig'de 3. yenilgisini alan konuk takım ise 8 puanda kaldı.

Günün diğer karşılaşmasında;
Sivasspor: 0 - Çaykur Rizespor: 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler