Fenerbahçe: 2 - İstanbul Başakşehir: 0

Fenerbahçe: 2 - İstanbul Başakşehir: 0

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe evinde İstanbul Başakşehir'i ağırladı. Karşılaşmayı Fenerbahçe 2-0'lık skorla kazandı.

19. dakikada Fenerbahçe korner organizasyonuyla öne geçti. Sol kanattan Caner Erkin'in kullandığı kornerde, ön direkte Gökhan Gönül topu kafasıyla aşırttı. Kale sahası içinde müsait durumdaki Kuyt, kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0. 22. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Kuyt'ın ortasına Sow'un kale önünden yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

28. dakikada Visca'nın soldan yaptığı ortada, Semih Şentürk arka direkte topla buluştu. Bu oyuncunun müsait durumdaki vuruşunda, savunmada Caner Erkin topa yatarak müdahale etti ve mutlak bir golü engelledi. 29. dakikada Gökhan Gönül'ün presi sonucu kazanılan topla bir anda ceza sahasında buluşan Sow'un vuruşunu, kaleci Volkan Babacan ayaklarıyla kurtardı.

39. dakikada Caner Erkin'in soldan ortasında, penaltı noktasına yakın bir noktada Meireles topa gelişine vurdu. Yere çarparak kaleye yönelen topa Sow hareketlenmesine rağmen kaleci Volkan Babacan önce davranarak meşin yuvarlağı yumruklarıyla uzaklaştırdı. 45+2. dakikada Gökhan Gönül'ün ceza sahası dışında sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca Fenerbahçe, devreyi 1-0 önde kapattı.

Karşılaşmanın 2. yarısında da ev sahibi Fenerbahçe hızlı bir başlangıç yaptı. Zaman zaman rakip kaleyi yoklayan sarı lacivertliler, 49. dakikada Alper Potuk'un ayağından muhteşem bir golle skoru 2-0'a getirdi. 

Golden sonra İstanbul Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı maçı çevirmek için bazı değişiklikler yapsa da oyunun hakimi değişmedi. Ev sahibi ekip karşılaşma sonuna kadar Sow ve Gökhan Gönülle fırsatlar yakalasa da oyuncular bu fırsatları değerlendiremedi. 

Karşılaşma 2-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle noktalandı ve sarı lacivertliler maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Fenerbahçe bu galibiyetle Spor Toto Süper Lig'deki puanını 36'ya çıkardı. İstanbul Başakşehir ise 27 puanda kaldı. Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'deki 2 haftalık aranın ardından Kasımpaşa deplasmanına çıkacak.

KARŞILAŞMANIN GENİŞ ÖZETİ VE GOLLERİNİ İZLEMEK İÇİN - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler