Fenerbahçe: 2 - Kayserispor: 1 - İZLE

Fenerbahçe: 2 - Kayserispor: 1 - İZLE

Fenerbahçe pes etmiyor...

Benfica zaferi dönüşü azalan şampiyonluk şansını devam ettirmek için kritik bir viraja giren Fenerbahçe, Kayserispor'dan istediğini son dakikada aldı. 

Erken gelen golle şoka giren Kanarya, 2. yarıdaki etkili oyunuyla maçı çevirdi. 89'da penaltıdan galibiyeti getiren Cristian da Kanarya'nın havlu atmasını engelledi: 2-1.
 
 
Maça fırtına gibi giren Kayserispor, 6. dakikada golü de bulunca Kadıköy'ü buz kesti. Cleyton'un erken golü Kayserispor'u 1-0 öne geçirirken, konuk ekip ilk yarıda bir çok fırsat yakaladı. Buna karşın beraberlik arayan Fenerbahçe, son vuruşları iyi yapamayınca soyunma odasına 1-0 geride girdi.
 
SOW-KUYT GİRDİ, İŞLER DEĞİŞTİ
İkinci yarıda ise maçın dengesi bir anda değişti. Krasic ve Orham Şam'ın yerine Kuyt-Sow ikilisi girince F.Bahçe bir anda vites yükseltti. Devre başından itibaren Kayseri kalesini ablukaya alan Sarı Kanarya aradığı golü, 2. yarıda oyuna giren yıldızlarından buldu. Sow'un nefis pasına bekletmeden düzgün vuran Dirk Kuyt, skoru 1-1'e getirdi.
 
Golden sonra da vites düşürmeyen Fenerbahçe, Kuyt-Sow-Webo üçgeniyle öne geçme sayısı aradı. Kayserispor ise Bobo ve Mouche gibi etkili ayaklarıyla 2. golü kovaladı. Son dakikalarına kadar temponun devam ettiği maçta zaman zaman gerilimin de yükseldi.
 
CRİSTİAN BU KEZ ATTI
Maçın kader anı ise 89. dakikada yaşandı. Cristian'ın kullandığı köşe vuruşunda, Kayserispor savunmasnın elle mücadehele ettiği topa hakem Kuddusi Müftüoğlu penaltı çaldı. Benfica maçında penaltıyı kaçıran Cristian, yine atışın başına geçen isim oldu. Brezilyalı oyuncu, bu kez kaleci ve topu ayrı noktalara göndererek maçı Fenerbahçe'ye getirdi: 2-1.
 
Bu sonuçla 58 puana yükselen Fenerbahçe, lider Galatasaray ile arasındaki 7 puanlık farkı korudu.
 
FENERBAHÇE: 2 - KAYSERİSPOR: 1
 
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Kuddusi Müftüoğlu
 
FENERBAHÇE: Mert Günok, Orhan Şam (Dk. 46 Sow), Bekir İrtegün, Serdar Kesimal, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Cristian, Krasic (Dk. 46 Kuyt), Mehmet Topuz, Stoch (Dk. 71 Caner Erkin), Webo 
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
 
KAYSERİSPOR: Ertuğrul, Salih Dursun, Khizanishvili, Simic, Eren Güngör, Ceyhun Gülselam, Riveros, Sefa Yılmaz (Dk. 85 Bilal Yener Arıca), Cleyton (Dk. 85 Okay Yokuşlu), Mouche, Bobo 
TEKNİK DİREKTÖR: Robert Prosinecki
 
GOLLER: Dk. 6 Cleyton (Kaysierspor), Dk. 57 Kuyt, Dk. 89 Cristian (Pen) (Fenerbahçe)
 
SARI KARTLAR: Dk. 35 Ceyhun Gülselam, Dk. 70 Salih Dursun, Dk. 80 Sefa Yılmaz, Dk. 90+4 Eren Güngör (Kayserispor), Dk. 75 Caner Erkin (Fenerbahçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler