Fenerbahçe: 2 - Monaco: 1

Fenerbahçe: 2 - Monaco: 1

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. öneleme turu ilk maçında Monaco'yu 2-1 yendi ve rövanş öncesinde avantaj yakaladı. Maçın yıldızı 433 gün sonra Kadıköy'e dönen Emenike oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, takımını yeni oyun sistemi olan 3-5-2'yle sahaya sürdü. Sezon öncesi hazırlık maçlarında denediği sistemi resmi maça da taşıyan Pereira, kalede Ertuğrul Taşkıran'a şans verdi. Savunma üçlüsünün sağında Roman Neustadter, ortasında Martin Skrtel, solunda ise Simon Kjaer oynadı.

Sarı-lacivertlilerde orta sahanın sağında Gregory van der Wiel, solunda ise Hasan Ali Kaldırım şans buldu. Orta sahanın ortasında ise Josef de Souza, Ozan Tufan ve Salih Uçan forma giydi. Fenerbahçe'nin ileri ucunda ise Jose Fernandao ve Emmanuel Emenike yer aldı.

Fenerbahçe'de, Monaco karşılaşması öncesi sakatlıkları ve cezaları nedeniyle 6 futbolcu forma giyemedi.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan kaleci Volkan Demirel, yeni transfer İsmail Köybaşı ile son hazırlık maçında darbeye bağlı sakatlık geçiren Robin van Persie, Monaco karşısında kadroda yer almadı.

Mücadeleye 3-5-2 formasyonuyla iyi başlayan Fenerbahçe, henüz ilk dakikalarda Salih Uçan'ın direğe takılan şutunda gole çok yaklaştı. Savunma arkasına atılan paslar, duran toplar ve kanatlardan ortalarla etkili olmaya çalışan sarı-lacivertliler, Monaco kalesinde net fırsatlar yakaladı. Özellikle iki pozisyında Emenike ile gole yaklaşan Fenerbahçe, Nijeryalı'nın 39. dakikadaki golüyle öne geçti. Kjaer'in  uzun topunda Emenike defansı fizik gücüyle geride bıraktı ve yeni sezondaki ilk resmi golünü atmış oldu. 

Ancak bu gole Monaco çok çabuk yanıt verdi. 43. dakikada Dirar'ın arapasında Ertuğrul elinden kaçırdı, Skrtelden seken topu Falcao ağlara gönderdi. Bu gol Kolombiyalı'nın Avrupa kupalarında 41 ay sonra attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti. 

İkinci yarıya Monaco daha etkili başladı. Üstüste pozisyonlar bulan Fransızlar karşısında öne geçen temsilcimiz oldu. 61. dakikada yine Van der Wiel ortaladı, maçın yıldızı Emenike mükememel bir voleyle tekrar Fenerbahçe'yi öne geçirdi. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan temsilcimiz ilk maçı 2-1 kazanıp rövanş için avantaj yakaladı.

Rövanş maçı 3 Ağustos'ta Monaco'nun ST. Luis Stadı'nda oynanacak ve Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler