Fenerbahçe: 2 - Zorya: 0

Fenerbahçe: 2 - Zorya: 0

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. haftasında Fenerbahçe, Ukrayna temsilcisi Zorya'yı 2-0 mağlup etti.

İlk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında daha etkili bir performans sergileyen temsilcimiz, Zorya engelini Stoch ve Kjaer'in golleriyle aşarak sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. haftasında Zorya ile oynadıkları maçın ilk 11'inde, Galatasaray derbisine göre iki oyuncu değişikliği yaptı.

Ülker Stadı'nda yapılan maçta Advocaat, Spor Toto Süper Lig'deki derbide ilk 11'de sahaya çıkan Robin van Persie ve Roman Neustaedter'i yedek kulübesinde oturttu. Hollandalı teknik adam bu isimlerin yerine, Galatasaray derbisinde sarı kart cezası nedeniyle oynayamayan Mehmet Topal ile Emmanuel Emenike'ye şans tanıdı. A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 9 Ekim'de İzlanda'yla oynadığı maçta sakatlanan Ozan Tufan ise 53 gün sonra maç kadrosuna dahil edildi. Sarı lacivertli takımda, sakatlığı nedeniyle Galatasaray derbisini de kaçıran Jeremain Lens, Zorya karşısında da kadroya alınmadı. Fenerbahçe'de, UEFA listesinde olmayan Jose Fernandao ve Aatif Chahechouhe'nin yanı sıra sakatlığı geçmesine rağmen hazır olmayan Gregory van der Wiel de kadroya dahil edilmedi.

Kadıköy'deki karşılaşmanın 16. dakikasında Alper Potuk'un sağdan kullandığı kornerde altıpas önünde yükselen De Souza kafa vuruşunu yaptı ancak top üstten auta çıktı. 21. dakikada Forster'ın soldan ortasında kale sahasında uygun durumda kafa vuruşunu yapan Karavaev, meşin yuvarlağı üstten auta yolladı. 25. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ortasında arka direkte uygun durumda bulunan Mehmet Topal'ın gelişine vurduğu top, savunmadaki Sobol'dan döndü. Pozisyonun devamında sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı'nın ortasında savunma arkasına sarkan Sow, penaltı noktası civarında uygun durumda kafa vuruşunu yaptı ancak top auta gitti. 38. dakikada Karavaev'in sağdan ortasında Hasan Ali Kaldırım'a çarpan top yükseklik kazandı. Penaltı noktası gerisine düşen topa gelişine vuran Grechyshkin'in şutu üstten auta çıktı. Karşılaşmada ilk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlandı. 

İkinci yarıya istekli başlayan temsilcimiz, 46. dakikada Kjaer ile gole çok yaklaştı. Volkan Şen'in ön direğe yapıtığı ortada topu aşırtan Danimarkalı yıldızın topunu kaleci tek yumrukla uzaklaştırdı. Sarı lacivertliler, 49. dakikada Volkan Şen ile çok net bir pozisyondan daha yararlanamadı. Fenerbahçe, aradığı golü 59. dakikada Miroslav Stoch ile buldu. İkinci yarıda Emenike'nin yerine oyuna giren Slovak yıldız, Sow'un pasında gögsüyle yumuşattığı topu yaklaşık 30 metreden ağlara göndererek temsilcimizi 1-0 öne geçirdi. Gol sonrası baskısını iyice artıran temsilcimizi rahatlatan gol 66. dakikada Simon Kjaer'den geldi. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Alper Potuk'un ceza sahası içine yaptığı ortaya kafayla çok iyi bir vuruş gerçekleştiren Simon Kjaer, Avrupa Ligi kariyerindeki 3. golü Zorya ağlarına gönderdi. (2-0) Karşılaşmanın 90+1. dakikasında temsilcimiz 3. gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topal'ın pasıyla rakip yarı alanın solundan hareketlenen Stoch, pasını ceza sahası içindeki Alper Potuk'a aktardı. Bu oyuncunun altıpas gerisinden kaleciyle karşı karşıya yaptığı vuruşta top Shevchenko'dan döndü. Kalan bölümde başka gol olmayınca Fenerbahçe, Zorya'yı 2-0 mağlup etti.

Bu arada 90+2. dakikada mücadelenin 74. dakikasında sarı kartı bulunan Sobol, Stoch'a yaptığı faul sonrasında ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 10'a çıkarırken, Zorya 2 puanda kaldı. Sarı lacivertliler, gruptan çıkmak için büyük bir avantaj elde ederken, grubun bu akşam oynanacak bir diğer maçında Feyenord, Old Trafford'dan puan veya puanlarla dönerse temsilcimiz gruptan çıkmayı garantileyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler