Fenerbahçe: 3 - Atromitos: 0

Fenerbahçe: 3 - Atromitos: 0

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında, Yunanistan'ın Atromitos takımı ile karşı karşıya geldi.

Üstünlüğünü sahaya yansıtan Sarı Lacivertliler mücadeleyi 3-0'lık skorla kazandı. 

Taraftarının da desteğiyle maça hızlı başlayan ve ilk dakikadan itibaren oyundaki üstünlüğünü rakibine hissettiren Fenerbahçe, karşılaşmadaki ilk tehlikeli atağında, 7. dakikada Fernandao'nun golüyle öne geçti. Golden sonra da zaman zaman düşen temposuna rağmen maçın kontrolü bırakmayan sarı-lacivertliler, özellikle ilk yarının son bölümünde ikinci gol için baskısını arttırdı. Devrenin uzatma dakikalarında Caner Erkin'le bir topu direkten dönen Fenerbahçe, soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Maçın ilk bölümünde Fenerbahçe'nin baskılı futbolu karşısında oyunu kendi yarı alanında kabul etmek zorunda kalan Atromitos, skorda geriye düştükten sonra özellikle kontra ataklarla rakip kalede gol aradı. Yunan temsilcisi, 45 dakikalık bölümde net bir fırsat yakalayamazken, ilk yarının son bölümünde sarı-lacivertlilerin artan baskısına rağmen, farkın artmasına izin vermedi.

İlk yarı, Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Mücadelenin ikinci yarısında da oyun hakimiyetini elinde tutan taraf Fenerbahçe'ydi. 59. dakikada Caner Erkin skoru 2-0'a getiren golü kaydetti. Golden sonra da Sarı Lacivertliler bir çok gol pozisyonu yakaladı. 

Mücadelenin 77. dakikasında Mehmet Topal'ın yerine oyuna Fenerbahçe'nin yeni transferi Volkan Şen girdi. Volkan oyuna girdikten 1 dakika sonra Fernandao'ya müthiş bir orta yaptı. Kafa vuruşuyla pozisyonu gole çeviren Fernandao skoru 3-0'a getirdi. 

Mücadelenin geride kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe maçı 3-0'lık skorla kazandı ve adını UEFA Avrupa Ligi grup etaplarına yazdırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler