Fenerbahçe: 4 - Balıkesirspor: 3

Fenerbahçe: 4 - Balıkesirspor: 3

Spor Toto Süper Lig'de zirveyi çok yakından ilgilendiren karşılaşmada Fenerbahçe, Balıkesirspor'u gol düellosunun ardından 4-3 yendi ve maç fazlasıyla lider oldu.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Diego Ribas, Balıkesirspor ile yaptıkları mücadeleyle, Spor Toto Süper Lig'de 4 maç sonra 11 kişilik kadroda yer aldı. Ligde en son 24. haftada Fenerbahçe'nin deplasmanda Gençlerbirliği'ne 2-1 yenildiği maçta 11'de yer alan sarı-lacivertli futbolcu, 25. haftada Beşiktaş derbisinde ikinci yarıda forma giymiş, 26. haftadaki Çaykur Rizespor ve 27. haftadaki Bursaspor maçlarında sakatlığı nedeniyle yer almamıştı. Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu ve Mehmet Topuz ile Serdar Kesimal 18 kişilik kadroda yer almadı.

Balıkesirspor'da sakatlığı bulunan Gökhan Ünal maç kadrosunda yer almadı.

Şükrü Saracoğlu'ndaki karşılaşmanın ilk yarısı inanılmaz bir düelloya sahne oldu. 8. dakikada Caner'in nefis goliyle başlayan gol düellosunda 15. dakikada Isaac'ın kafa golüyle beraberlik sağlandı. 21. dakikad konuk takım şok bir golle öne geçti. Berkan Emir'in kullandığı korner atışında kaleci Volkan Demirel'in tek elle yumrukladığı topu Vargas kafayla altıpasa gönderdi. Kulusic, dönerek yaptığı vuruşta topu ağlara göndererek, takımını 2-1 öne geçirdi. Ancak bu üstünlük de 5 dakika sürdü.  26. dakikada sol kanatta topu taca bırakmak isteyen Sercan Yıldırım'dan topu kapan Caner Erkin'in ortasında ön direkte Webo arkaya aşırdı. Ceza alanı içinde müsait durumda bulunan Diego, meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve maçta skora bir kez daha eşitlik geldi. Bu gol Brezilyalı'nın ligdeki ilk golü oldu. 

İlk yarıdaki goller bununla da bitmedi. 40. dakikada sağda taç çizgisine yakın yerde serbest atış kullanan Berkan Emir'in kaleye doğru gönderdiği top, ileri çıkan Volkan Demirel'in büyük hatası sonucu ağlara gitti ve Balıkesirspor bir kez daha öne geçti: 2-3. Ancak Fenerbahçe bu gole de hemen cevap verdi. 44. dakikada ceza alanı dışında sol çaprazdan serbest atış kullanan Diego'nun ceza alanına gönderdiği topu Sow, kafa vuruşuyla filelerle buluşturdu ve devre 3-3 sona erdi. 

Sarı lacivertliler, böylece ilk kez sahasındaki bir maçın ilk yarısında 3 gol yemiş oldu.  

İkinci yarıya Selçuk ve Emenike'yi alarak başlayan İsmail Kartal, bu değişikliğin meyvesini 5 dakika geçmeden aldı. 50. dakikada Emenike'nin vuruşunu tamamlayan Sow kendisinin 2. takımının 4. golünü atarak skoru 4-3'e getirdi.  

İkinci devrenin tamamında oyundaki üstünlüğünü bırakmayan Fenerbahçe, beklenmedik derecede zorlandığı karşılaşmayı 4-3 kazandı ve puanını 63'e çıkarıp maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler