Fenerbahçe: 4 - Kasımpaşa: 2

Fenerbahçe: 4 - Kasımpaşa: 2

Süper Lig'de son 2 maçını kazanan Fenerbahçe, Kasımpaşa engelini de 4-2 ile geçerek serisini 3'e çıkardı. Sarı lacivertliler böylece zirveyle arasındaki puan farkını 4'e indirdi.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 14. haftasında Kasımpaşa ile yaptığı maçta, geçen haftaki ilk 11'ine göre tek değişiklikle sahada yer aldı. Ülker Stadı'ndaki maçta Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, geçen hafta Antalyaspor'u 1-0 yendikleri maçın ilk 11'inde zorunlu bir değişiklik yaptı. Sarı kart cezalısı Vincent Janssen'in yerine ilk 11'de Alper Potuk oynadı.

Kasımpaşa, Fenerbahçe karşısında sahaya, 13. haftadaki kadrosundan 3 değişiklikle çıktı. Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, geçen hafta Atiker Konyaspor'u 2-1 yenen takımının ilk 11'inde yer alan Franck Etoundi ve Markus Martin Neumayr'ı yedekler arasında tuttu. Sarı kart cezalısı Loret Sadiku da kadroda bulunmadı. Kasımpaşa'da bu isimlerin yerine Ben Youssef, Trezeguet ve David Pavelka ilk 11'de görev aldı.

Maç Fenerbahçe'nin müthiş baskısıyla başladı. Rakibine sahasından çıkma fırsatı vemeyen sarı lacivertliler önemli fırsatlar da yakaladı. 26. dakikada Fenerbahçe'nin golü geldi. Sağ taraftan İsmail Köybaşı'nın kullandığı köşe vuruşunda, ön direkte bulunan Alper Potuk, meşin yuvarlağı arka bölüme aşırttı. Arka direkte altıpas içinde uygun durumda bulunan Neustädter'in kafa vuruşunda, top Ramazan Köse'nin müdahalesine rağmen filelerle buluştu. 

İlk yarıda rakip yarı alanda hiçbir varlık gösteremeyen konuk takım 45+1. dakikada beraberlik golünü buldu. Ceza sahası dışından kazanılan serbest atışta, Mensah'ın vuruşunda barajdaki De Souza'ya çarpan top, kaleci Volkan Demirel'i yanıltarak filelerle buluştu. 

İkinci yarı da aynı şeklide başladı. Fenerbahçe baskısının sonucunu bu kez çok çabuk aldı. 49. dakikada Dirar'ın pasında Giuliano, takımını 2-1 öne geçirdi. Başarılı futbolcu böylece 6. golüna imza atmış oldu. 

Brezilyalı yıldız 62'de bir kez daha sahneye çıktı. Şener'in ortasına ayak koyan golcü isim takımını rahatlatan gole imza atmış oldu. Kontrolü hiç bırakmayan Fenerbahçe, 81. dakikada Dirar'ın pasında sahneye çıkan isim Valbuena oldu ve fark 3'e çıktı. 

82. dakikada Kasımpaşa'nın 2. golü geldi. Mensah'ın getirdiği topu önünde bulan Murillo farkı tekrar ikiye indirdi. 

Maç da bu skorla 4-2 sona erdi. Böylece galibiyet serisini 3 maça çıkaran Fenerbahçe 26 puanla zirveyle puan farkını 4'e indirdi.  

FENERBAHÇE-KASIMPAŞA: 4-2
STAT: Ülker Stadı
HAKEM: Ümit Öztürk

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı (Dk. 85 Isla), Skrtel, Neustaedter, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, De Souza, Giuliano (Dk. 90+2 Oğuz Kağan Güçtekin), Dirar, Chahechouhe (Dk. 67 Valbuena), Alper Potuk
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

KASIMPAŞA: Ramazan Köse, Popov, Omeruo, Ben Youssef, Veigneau, Pavelka, Veysel Sarı (Dk. 72 Neumayr), Mensah, Eduok (Dk. 66 Etoundi), Trezeguet, Murillo
TEKNİK DİREKTÖR: Kemal Özdeş  

GOLLER: Dk. 26 Neustaedter, Dk. 48 ve 62 Giuliano, Dk. 81 Valbuena (Fenerbahçe), Dk. 45+1 Mensah, Dk. 82 Murillo (Kasımpaşa)

SARI KARTLAR: Dk. 44 Şener Özbayraklı, Dk. 45 Volkan Demirel, Dk. 53 Skrtel (Fenerbahçe), Dk. 55 Mensah (Kasımpaşa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler