Fenerbahçe: 4 - Mersin İdmanyurdu: 1

Fenerbahçe: 4 - Mersin İdmanyurdu: 1

Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu engelini 4-1'le geçerek Spor Toto Süper Lig'de 3 haftalık aranın kazandı. Sarı lacivertliler böylece şampiyonluk yarışına devam dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu karşısında takımını, hafta içi Galatasaray'la oynadıkları derbinin ilk 11'inde değişiklik yapmadan sahaya sürdü. Galatasaray derbisinden önce Pereira'yla yaşadığı tartışma nedeniyle kadro dışı bırakılan Caner Erkin, Mersin İdmanyurdu kadrosunda da yer almadı.

MERSİN İDMANYURDU'NDA 4 DEĞİŞİKLİK
Mersin İdmanyurdunda teknik direktör Ümit Özat, takımında 4 değişiklik yaptı. Özat, geçen hafta Gençlerbirliği'ne 3-1 yenildikleri maçta forma giyen cezalı Milan Mitrovic, Serkan Balcı ile sakatlığı bulunan Nguimbe Nakoilma'dan yararlanamadı. Serol Demirhan'ı da yedek oturtan Özat, bu isimlerin yerine Loret Sadıku Abdul Rahman Khalili ve Serol Demirhan ve Gökhan Akkan'ı oynattı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe oldu. Son 3 maçta kaybedilen puanları telafi için çıkan sarı lacivertliler, golü de erken buldu. 7. dakikada Volkan Şen, rakibinden kurtardığı topu bir süre sürdükten sonra ceza alanı önünde yerden düzgün bir vuruşla filelere gönderdi. 

9. dakikada Fenerbahçe, farkı 2'ye çıkaran golü buldu. Orta sahadan atılan topla ceza alanı içinde sol çaprazda buluşan De Souza, meşin yuvarlağı ön direkteki Volkan Şen'in önüne bıraktı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı bekletmeden filelere göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.

Golden sonra kontrolü elinde bulunduran Fenerbahçe oldu. Rakibine pozisyon vermeyen Fenerbahçe, ilk yarı biterken duran topta golü kalesinde gördü. Vederson'un sağdan kullandığı korner atışında ön direkte topla buluşan Güven Varol, topu kafayla filelere gönderdi: 2-1.

İkinci yarıda kontrol yine Fenerbahçe'deydi. 46. dakikada oyuna giren Fernandao, 57. dakikada van Persie'nin pasında topu ağlara gönderdi ve tribünleri tekrar rahatlatan isim oldu. 4 dakika sonra bu kez Güven eliyle müdahale edince hakem penaltıyı gösterdi. van Persie atışı kullanıp skoru 4-1'e getirdi. 

Fenerbahçe, bu gollerle karşılaşmayı 4-1 kazandı ve puanını 64'e yükselterek Beşiktaş'ın puan farkını açmasına izin vermedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler