Fenerbahçe otobüsüne saldıran 2 zanlı yakalandı

Fenerbahçe otobüsüne saldıran 2 zanlı yakalandı

Trabzon Valisi, Fenerbahçe saldırısıyla ilgili olarak 2 zanlının yakalandığını söyledi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe otobüsüne geçtiğimiz Cumartesi gecesi Rize dönüşü Sürmene ilçesinde silahlı saldırı olayını gerçekleştirdikleri iddiasıyla 2 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Trabzon Valiliği'nde bugün beraberinde İl Emniyet müdürü Murat Köksal, Jandarma Alay Komutanı Turgay Aras ve Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Murat Koçak ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Vali Öz, gözaltına alınan şahıslardan birinin konvoyu takip ederek bilgi verdiğini diğerinin ise saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi. Saldırıyı gerçekleştirenlerin Sürmene ilçesi nüfusunu kayıtlı olduğunu kaydeden Öz, sabaha karşı yakalandıklarını ilk ifadelerinde eylemi gerçekleştirdiklerini kabul etmediklerini ancak tüm bulguların bu iki kişi üzerinde yoğunlaştığını söyledi. 

''ARACIN KONVOYDA OLDUĞU GÖRÜNTÜLERE TAKILDI''
Bir basın mensubunun otobüsün arkasından gelen araç ne kadar yakın olduğu sorusunu ise Vali Öz, "O konuda belli bir bilgi yok. Sadece aracın, konvoyda olduğu görüntülere takıldı. Hatta bazı televizyonlarda, kameramanlarımızın çekiminde o kişinin orada bulunduğunu gören insanlarımız var. Zaten onların bilgileriyle buna ulaştık. Zanlının olay yerinde olduğunu bir başka görgü tanığımız teyit etmiş oldu. Dolayısıyla olayı o boyutuyla değerlendirdik" diye yanıtladı.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin Nihat S. ile Emre A. olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler