Fenerbahçe penaltılarla turu geçti - İZLE

Fenerbahçe penaltılarla turu geçti - İZLE

Fenerbahçe 2-0’dan Sow’un golüyle uzatmaya götürdüğü maçta Kayseri’yi eledi; kupada turladı...

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında Fenerbahçe ile Kayserispor Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldi. Kayserispor'un gollerini, 43. dakikada Amrabat, 47. dakikada Kujovic kaydederken Fenerbahçe'nin golleri 48. dakikada Cristian, 90+2. dakikada Sow'dan geldi. normal sürenin 2-2 berabere bittiği karşılaşma uzadı. 15'er dakikalık iki uzatma devresi sonunda da eşitlik bozulmayınca maç seri penaltı vuruşlarına gitti. Penaltılarda gülen taraf 5-4'lük sonuçla Fenerbahçe oldu.

Penaltı gollerini izlemek için - TIKLA

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Ankaralı futbolseverler yoğun ilgi gösterirken, stadın tamamına yakını doldu. Özellikle Fenerbahçe taraftarları kale arkası ve maraton tribünlerinin tamamını doldurarak takımlarına destek verdi, Kayserispor taraftarları da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldı.
 
Protokol tribününde yoğunluk yaşanırken, Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, maçı Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ile izledi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da protokol tribünündeki yerini aldı.
 
Maç öncesi, bir önceki gün hayatını kaybeden eski futbolcu ve teknik direktör Erdoğan Arıca için saygı duruşunda bulunuldu.
 
Fenerbahçe'de Volkan yedek 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Kayserispor karşısında kaleci Volkan Demirel'i yedek kulübesine çekti, kaleyi Mert Günok'a teslim etti.
 
Sarı-lacivertlilerde, Ankara'ya getirilmeyen takım kaptanı Alex, Bilica, Özgür Çek ve Emre Belezöğlu, takımdaki yerlerini alamadı.
 
Fenerbahçe'de Gökhan Gönül, sahaya kaptan olarak çıktı.
 
Down sendromlu çocuklar tribünleri gezdi
Bu arada, maçı izleyen down sendromlu bir grup çocuk, tribünleri selamladı. Her iki takım taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği çocuklar, sahaya futbolcularla çıktı.
 
Beşiktaş'a karşı finalde 3 kez kaybetti
Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nı en son kazandığı 1982-83 sezonundan bu yana 29 yıl geride kalırken, bu süreçte 7 kez final oynayan sarı-lacivertliler şampiyonluğa ulaşamadı. Sarı-lacivertlilerin, 1982-1983 sezonundan bu yana çıktığı finallerde geçemediği Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor çeyrek final öncesi 4. tur maçlarında kupaya veda ederken, Gençlerbirliği 3. turda kupanın dışında kaldı.
 
Fenerbahçe, 1982-83 sezonundan bu yana Beşiktaş'a karşı 3 final mücadelesi kaybetti. 1988-1989 sezonunda siyah-beyazlı ekibe ilk maçta 1-0, ikinci maçta da 2-1 yenilen sarı-lacivertliler, son şampiyonluğundan 5 sezon sonra çıktığı bu finalde kupaya ulaşamadı.
 
Sarı-lacivertlilerin kupalarda son dönemde adeta belalısı olan siyah-beyazlı ekip, 2005-2006 sezonunda (3-2) ve 2008-2009 sezonundaki (4-2)finallerde de rakibine kupa yüzü göstermedi.
 
Galatasaray ile 2 final
Fenerbahçe, 29 yıllık süreçte ezeli rakiplerinden Galatasaray ile iki final mücadelesi yaptı.
 
1995-1996 sezonunda sarı-kırmızılı ekibe ilk maçta 1-0 yenilen sarı-lacivertli ekip, ikinci maçta 1-1 beraberlikle kupayı sarı-kırmızılılara kaptırdı.
 
Sarı-lacivertliler, ezeli rakibi karşısında 2004-2005 sezonundaki finalde ise 5-1'lik farklı bir yenilgiyle hüsrana uğradı.
 
Kupada 2000-2001 sezonunda Gençlerbirliği ile final oynayan, 2-2 tamamlanan maçta penaltılar sonucunda 6-3 yenilerek kupa hasretini bitiremeyen Fenerbahçe, son olarak final oynadığı 2009-2010 sezonunda ise Trabzonspor karşısında sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.
 
FENERBAHÇE:5  - KAYSERİSPOR:4
 
STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEMLER: Özgür Yankaya, Serkan Gençerler, Erdinç Sezertam
 
FENERBAHÇE: Mert, Gökhan Gönül, Serdar, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Caner, Dia, Stoch, Sow
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
 
KAYSERİSPOR: Gökhan, İlhan, Khizanishvili, Pekarik, Hasan Ali, Troisi, Furkan, Abdullah, Riveros, Amrabat, Kujovic
TEKNİK DİREKTÖR: Şota Arveladze

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler