Fenerbahçe Trabzonu kolay geçti - İZLE

Fenerbahçe Trabzon'u kolay geçti - İZLE

Fenerbahçe, Trabzonspor'u Baroni ve Sow'un 61'deki golüyle 2-0 mağlup etti...

Spor Toto Süper Lig Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki ilk maçta Fenerbahçe, sahasındaTrabzonspor'u 2-0 yendi. Süper Final'de puanını 37'ye çıkartarak Galatasaray ile arasındaki puan farkını 2'ye indiren sarı-lacivertli ekip, Avni Aker'de de ağları sarsan Baroni'nin 34'teki golüyle öne geçti. Brezilyalı futbolcu, 61. dakikada Sow'un golünün ise asistini yaptı.

Maçın geniş özeti - TIKLA

Beşiktaş ve Galatasaray'dan sonraTrabzonspor'u da boş geçmeyen Moussa Sow'un golünün bordo-mavili taraftarların her maçta şov yaptığı 61. dakikada gelmesi ise ilginçti. Bu arada Fenerbahçe bulduğu 2 golle, Trabzonsporağlarına 100. golünü göndermiş oldu.
 
Aykut Kocaman'ın öğrencileri Şükrü Saracoğlu'nda Trabzonspor ile oynadığı son 3 maçtan da galibiyetle ayrılmış oldu.
 
SERİ 41 OLDU
Trabzonspor'u 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, yenilmezlik serisini 41 maça çıkardı.
 
Lig maçlarında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki son yenilgisini 2009-2010 sezonunun 22. haftasında, 22 Şubat 2010'da Bursaspor'a karşı alan sarı-lacivertli ekip, geçen 2 yılı aşkın sürede yenilgi yüzü görmedi.
 
Kadıköy'deki yenilmezlik serisinde, çıktığı 41 maçın 34'ünü kazanıp 7 beraberlik alan sarı-lacivertliler,  toplam 90 gol atarken, kalesinde sadece 21 gol gördü; 109 puan toplayıp, 14 puan yitirdi.
 
ŞAMPİYONLAR LİGİ ZORA GİRDİ
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki ilk maçında Fenerbahçe'ye 2-0 yenilen Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi elemelerine katılabilme şansını zora soktu. 
 
Spor Toto Süper Lig'de normal sezonu 56 puanla 3'üncü sırada tamamlayarak Süper Final'e 28 puanla aynı sıralamada giren Trabzonspor, karşılaşma öncesi 34 puanla 2. sırada yer alan sarı-lacivertli ekibi mağlup ederek, aradaki puan farkını 3'e düşürmeyi hedeflese de, beklentilerinin uzağında kaldı. Şampiyonlar Ligi elemelerine katılabilmek için ilk etapta Fenerbahçe'yi geçmek zorunda olan bordo-mavililer, ilk maçında yenilerek 28 puanda kaldı ve 37 puana çıkan rakibiyle arasındaki puan farkının 9'a yükselmesini önleyemedi.
 
KADIKÖY'DE GALİBİYETİ UNUTTU
Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında, son yıllarda deplasmanda yaptığı maçlardaki galibiyet hasretini yine sürdürdü. Bordo-mavili ekip, Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı son 22 maçta yalnızca 1 kez galip gelebildi. 20 Mart 1993 tarihinde Kadıköy'de yapılan lig maçında rakibini 1-0 yenen Trabzonspor, bu tarihten sonra Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı 20 lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 jübile maçı olmak üzere toplam 22 karşılaşmadan 15'ini yitirdi, 6'sında berabere kaldı, yalnızca 23 Ağustos 1997'de yapılan lig maçını 3-1'lik skorla kazanabildi.
 
TRABZON'DAN 7 PUAN
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki ilk maçında Trabzonspor'u 2-0 yenenFenerbahçe, bordo-mavili ekipten bu sezon ligde toplam 7 puan aldı. Sezonun 34 maçlık bölümünün ilk yarısında 16. haftada Kadıköy'de Trabzonspor'u 1-0 yenen sarı-lacivertli ekip, 33. haftada Trabzon'daki maçta 1-1 berabere kalmıştı. Bordo-mavili ekiple bu sezon ligde yaptığı 3 maçta da yenilmeyen Fenerbahçe, rakibi karşısında 2 galibiyet 1 beraberlik elde etti.
 
6 MAÇTA DA GALİBİYET YOK
Trabzonspor, Fenerbahçe'ye yenilerek üst üste oynadığı 6. resmi maçında da galibiyet yüzü göremedi. Son galibiyetini ligin 30. haftasında Sivasspor'u 2-1 yenerek elde eden bordo-mavili ekip, ardından ligde, Gençlerbirliği (1-1), Galatasaray (1-1), Fenerbahçe (1-1) ve Orduspor'la (0-0) berabere kalıp, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Medical Park Antalyaspor'a 2-1 yenilirken, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu maçlarına da Fenerbahçe yenilgisiyle başlamaktan kurtulamadı.
 
BURAK ETKİSİZ KALDI
Trabzonspor'un en etkili gol ayağı Burak Yılmaz, Fenerbahçe karşısında etkili olamadı. Ligde 32 golle gol krallığında ilk sırada yer alan Burak Yılmaz, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki ilk maçta Fenerbahçe'ye karşı gol pozisyonuna dahi girmekte zorlandı.
 
İLK GOL CRİSTİAN'DAN
Ligin 34 maçlık bölümünde 3. haftada Trabzon'daki 1-1 biten maçta Fenerbahçe'nin golünü atan Cristian, Süper Final'de Kadıköy'de de bordo-mavili fileleri havalandırdı. Bu sezon düzenlenen Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun ilk golünü kaydederken, Brezilyalı futbolcu normal sezonda ise 6 gol atmıştı.
 
9 SARI KART
Fenerbahçe-Trabzonspor mücadelesindeki sertlikler nedeniyle toplam 9 sarı kart çıktı. Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım, Trabzonspor'da Serkan Balcı, Olcan Adın, Giray Kaçar, Adrian, Burak Yılmaz ve Henrique, Fenerbahçe'de de Ziegler, Sow ve Emre Belözoğlu'na olmak üzere 9 kez sarı kartını çıkardı.
 
ALEX 2 MAÇ SONRA!
Fenerbahçe'nin ligin 33. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta sakatlanan kaptanı Alex de Souza, 1'er lig ve kupa olmak üzere 2 maç sonra takıma dahil oldu. Ligde 34 maçlık bölümün son maçı olan Medical Park Antalyaspor mücadelesinde ve Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final'indeki Kayserispor maçında kadronun dışında kalan Brezilyalı futbolcu, Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun ilk maçında takıma dahil oldu. Ligin normal etabında en son 31. haftadaki Galatasaray maçında ilk 11'de sahaya çıkan Emre Belözoğlu, Süper Final mücadelesinin ilk maçında Trabzonspor karşısında 11'de yer aldı.
 
TRİBÜNLER DOLDU
Fenerbahçe'nin, Süper Final'de Trabzonspor ile yaptığı maça taraftarı büyük ilgi gösterdi.Trabzonspor taraftarının bulunmadığı mücadelede tribünlerde bazı noktalarda küçük boşluklar görünse de stadın tamamına yakını doldu. Öğlen saatlerinde Bağdat Caddesi'nde düzenlenen taraftar yürüyüşünde kulüplerine destek veren taraftarlar, akşam da Trabzonspormücadelesinde tribünleri doldurdu.
 
FENERBAHÇE: 2 - TRABZONSPOR: 0
 
STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
 
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Cem Satman 
 
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Emre Belözoğlu (Dk. 77 Selçuk Şahin), Cristian, Caner Erkin, Alex (Dk. 90 Bienvenu), Sow (Dk. 77 Semih)
 
TRABZONSPOR: Tolga Zengin, Serkan Balcı (Dk. 77 Henrique), Giray Kaçar, Mustafa Yumlu, Celutska, Alanzinho (Dk. 70 Adrian), Zokora, Colman, Olcan Adın (Dk. 46 Cech), Halil Altıntop, Burak Yılmaz 
 
GOLLER: Dk. 36 Cristian, Dk. 61 Sow (Fenerbahçe)
 
SARI KARTLAR: Dk. 4 Ziegler, Dk. 14 Sow, Dk. 52 Emre Belözoğlu(Fenerbahçe), Dk. 10 Serkan Balcı, Dk. 16 Olcan Adın, Dk. 47 Giray, Dk. 71 Adrian, Dk. 81 Burak Yılmaz, Dk. 90 1 Henrique (Trabzonspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler