Fenerbahçe turu kolay geçti

Fenerbahçe turu kolay geçti

Fenerbahçe, Samsunspor önünde işi ilk yarıda bitirdi; kupada çeyrek finale yükseldi.

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında Fenerbahçe, evinde Samsunspor'u 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle kadınların ve çocukların izlediği mücadelede, Sarı-Lacivertlilere farkı getiren golleri; 18. dakikada Bienvenu, 21. dakikada Alex ve 34. dakikada Selçuk Şahin kaydetti. İkinci 45 dakikada gol sesi çıkmazken, Fenerbahçe kupada çeyrek finale yükselen taraf oldu.

TRİBÜNLERDE KADINLAR VE ÇOCUKLAR
PFDK'nın Fenerbahçe'ye verdiği 2 maç seyircisiz oynama cezası nedeniyle karşılaşmayı sadece kadınlar ve çocuklar izledi. Fenerbahçe, Samsunspor ile yaptığı kupa maçıyla birlikte bu sezon 3. kez seyircisiz oynama cezası çekerken, Kadıköy'de tribünde sadece kadınlar ve çocuklar yer alabildi.
 
Ligin 3. haftasındaki Manisaspor ve 27. haftasında Sivasspor mücadelelerini, Kadıköy'de kadın ve çocuk izleyicilerin önemli ölçüde doldurduğu  tribünler önünde oynayan sarı-lacivertli ekip, Samsunspor maçında kadın ve çocuk taraftarlardan aynı ilgiyi göremedi. Seyircisiz oynama cezasının dün akşam saatlerinde verilmesi, karşılaşmanın hafta içi ve geç saatte başlaması, maça olan ilgiyi azalttı.
 
Karşılaşma için stadın kale arkası üst tribünlerine taraftar alınmazken, büyük çoğunluğu maraton ve Fenerium tribünlerinde toplandı. Kale arkası alt tribünlere giren az sayıdaki taraftar da maçın başlamasına 15 dakika kala diğer tribünlere alındılar.
 
GEKAS YOK, UĞUR KADIKÖY'DE
Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Samsunspor'un kendi sahasında Fenerbahçe'yi 3-1 yendiği maçta 3 gol atan Yunan golcü Gekas, sakatlığı nedeniyle kupa mücadelesinde kadroda yer almadı. Sol dizi iç yan bağlarında esneme ve ödem oluşan Gekas, sarı-lacivertli ekibe karşı Kadıköy'de forma giyemedi. Fenerbahçe'den ara transfer döneminde Samsunspor'a giden Uğur Boral, ilk kez Kadıköy'de eski takımına karşı takım kaptanı olarak sahada yer aldı. 
 
Öte yandan Süper Lig'in 28. haftasında Eskişehirspor ile yapılan maçta kırmızı kart gördükten sonra 3 maç ceza alan Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, kupa maçıyla birlikte takıma döndü. Cezası nedeniyle ligde Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Galatasaray maçlarında forma giyemeyen Caner, kupa maçında 11'e girdi.
 
Karşılaşma, vefat eden TFF Milli Takımlar Maç ve Oyuncu İzleme Antrenörü, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Adana Şube Başkanı Ali Hoşfikirer için yapılan saygı duruşunun ardından başladı. 
 
"FENERBAHÇE YIKILMAZ PANKARTI"
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünlerinde ''Fenerbahçe Yıkılmaz'' pankartı yer aldı. Türk Telekom kale arkası tribünün üst bölümüne serilen iki parça pankartta, bir kale resmi ile ''Fenerbahçe Yıkılmaz'' ifadesi yer aldı.
 
FENERBAHÇE: 3 - SAMSUNSPOR: 0
 
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: İlker Meral
 
FENERBAHÇE: Mert, Orhan, Bekir, Yobo, Ziegler, Baroni, Selçuk, Dia, Alex, Caner, Bienvenu
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
 
SAMSUNSPOR: Ertuğrul, Lazar, Akaki, Kemal, Yenal, Murat Yıldırım, Murat Ceylan, Fink, Uğur, Zenke, Ekigho
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal
 
Gecenin diğer maçında Eskişehirspor kendi saha ve seyircisi önünde Bank Asya takımlarından Kasımpaşa'yı ikinci yarıda attığı gollerle 3-0 yendi. Eskişehirspor'un gollerini 48.'de Kamara, 71'de Batuhan Karadeniz ve 79'da Dede kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler