Fenerbahçe Ülker'e Laboral freni

Fenerbahçe Ülker'e Laboral freni

Turkish Airlines Euroleague Top 16 Turu F Grubu maçında lider Fenerbahçe Ülker, Labarol Kutxa'ya deplasmanda 93-76 mağlup oldu!

9 maç sonra yenilgiyle tanışan sarı lacivertliler liderlik yolunda yara alırken, son 8 için temsilcimiz Anadolu Efes ile çekişen İspanyol ekibi ise hayati bir galibiyet elde etti.

Çeyrek finale çıkmayı daha önce garantileyen sarı-lacivertli takım gruptaki 3. yenilgisini yaşadı.

Karşılaşmanın 4. dakikasında 5-4'lük, 6. dakikasında da 10-9'luk üstünlük yakalayan sarı-lacivertli takım, Causeur, Emeterio ve Tillie ile üst üste sayılar bulan ev sahibi takımın 10-0'lık serisine karşılık veremeyince 8. dakika geçilirken 19-10 geriye düştü. Molanın ardından son bölümde toparlanarak farkı kapatmaya çalışan Fenerbahçe Ülker, ilk çeyreği 21-14 geride kapattı.

Sarı-lacivertli ekip pota altında Begic'i durduramayınca Laboral Kutxa 12. dakikada skoru 28-16'ya getirerek farkı 12 sayıya taşıdı. Rakibinin temposuna ayak uyduramayan, üst üste top kayıpları yaparak farkı azaltma şansını kullanamayan sarı-lacivertli takım, Emeterio'nun performansıyla ön plana çıktığı bu bölümde 16. dakikada 17 sayılık farka (37-20) engel olamadı. Fenerbahçe'nin 10, Laboral Kutxa'nın 1 top kaybı yaptığı ilk yarıyı İspanyol ekip 42-29 önde tamamladı.

İkinci yarıya savunmada ve hücumda iyi başlayarak 2 dakikalık sürede 8-0'lık seri yapan Fenerbahçe Ülker, 22. dakikada farkı 42-37 ile 5 sayıya düşürdü. Sarı-lacivertli takıma 12-0'lık seriyle karşılık veren ev sahibi ekip, 25. dakikada farkı yeniden 17 sayıya (54-37) getirdi. Kontrolü elinde tutan Laboral Kutxa, son çeyreğe 61-47 önde girdi.

Son çeyrekte de etkili oynayan ev sahibi takım mücadeleden 93-76 galip ayrıldı.

9 MAÇLIK SERİ SONA ERDİ
Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen sarı-lacivertli takımın 9 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

Bundan önceki son yenilgisini bu grupta 3. hafta maçında iç sahada Olympiakos'a karşı (68-74) alan sarı-lacivertli ekip, üst üste 9 maç kazandıktan sonra Vitoria deplasmanında mağlubiyet yaşadı.

Bu yenilgiyle Fenerbahçe Ülker aynı zamanda deplasmandaki 9 maçlık kazanma serisi de son buldu.

Bu arada sarı-lacivertliler karşılaşma öncesi sahaya, yaşadığı ciddi sakatlık nedeniyle takımda bulunamayan Ricky Hickman'ın isminin yazılı olduğu eşofmanlarla çıktılar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler