Fenerbahçe'den şok karar: Biz yokuz!

Fenerbahçe'den şok karar: Biz yokuz!

Fenerbahçe Yönetim Kurulu düzenlediği basın toplantısında flaş kararlar aldı.

Yönetim Kurulu, sarı lacivertli futbol takımına Trabzon'da yapılan silahlı saldırı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Yönetim kurulu adına açıklama yapan Deniz Tolga Aytöre, "Olay aydınlanana kadar 'futbol oynamak' gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu bugün öğle saatlerinde kulüp binasında bir araya geldi ve bu toplantıda alınan kararlar, saat 16.00'da düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile divan kurulu başkanı Vefa Küçük'ün dinleyici sırasından takip ettiği toplantıda, genel sekreter Mahmut Uslu ile, hukukçu üyeler Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu konuştu. Sarı lacivertli yöneticilerin açıklamaları şöyle:

MAHMUT USLU: "PROVAKASYONA GELMİYORUZ, BEKLİYORUZ"
- Biliyorsunuz iki gün evvel, Türkiye ve Fenerbahçe için çok önemli günler yaşadık, yaşamaya devam ediyor. Bu olaylardan dolayı sayın Cumhurbaşkanımız ve eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kısa zamanda bu failler bulunacaktır.

- Bu sadece Fenerbahçe'ye yapılan bir olay değil, çok ciddi bir olay. Olayın özetine gelince, tamamen şoföre yönelik bir atış bu. Bazı kamu görevlileri bunun taş olduğunu savundu ancak böyle bir durum yok. Hepimiz itidalli davrandık, provakasyona gelmiyoruz ve bekliyoruz.

USLU: "FUTBOLCULARIN PSİKOLOJİSİ HİÇ İYİ DEĞİL"
- İnsanları öldürmek istiyorlar ve bazı insanlar bunu anlamakta zorlanıyor. Yalnız bizim otobüs değil hemen önümüzdeki medya mensupları da ölüm tehlikesi atlattı. Bu iş planlanmış bir iştir ve aydınlatılması lazım. Hocamız İsmail 20 cm ile kurtuldu, can kaybı olmadı diye konuşuyorlar, böyle bir durum yok.

- Bir otobüs var, Fenerbahçe otobüsü de değil ve bu biliniyor. 110 km hızla gidiyoruz ve ateş ediyorlar. Futbolcuların psikolojisi hiç iyi değil.

- Sow kaçtı falan diyorlar, böyle bir şey yok. Sow ile ilgili bir takım yazışmalar var, Sow da hocasından izin aldı ve Fransa'ya gitti.

AYTÖRE: "41 KİŞİ ÖLDÜRÜLMEK İSTENMİŞTİR"
- Yaşadığımız olayların arifesinde yönetim kurulu toplantısını yaptık, değerlendirme ve kararları herkesle paylaşmak için buradayız. Bu eylemin amacı çok acıktır, 41 kişi öldürülmek istenmiştir. Bu olay Fenerbahçe'ye düzenlenen bir suikastır.

- Fenerbahçe Yönetim Kurulu olarak bu eylemi, bir bölgeye, kendi insanımıza mal etmek ibi bir düşencemiz yoktur. Bu Trabzonspor odaklı bir eylem değildir, terör eylemidir. Yönetsel olarak, sadece Fenerbahçe camiasının can güvenliği bizim sorumluluğumuzda değil, tüm futbol unsurlarının can güvenliği sorumluluğumuzda.

- Artık bu müsabakaları oynamanın anlamı yok, anlatmak istediklerimizin temelinde bu yatıyor. Sakat futbolcuların iyileşmesi için erteleme talep ettiğimiz yönünde haberler var, bunlar sığ düşüncelerdir.

AYTÖRE: "OLAY AYDINLANANA KADAR FUTBOL OYNAMAK İSTEMİYORUZ"
- Hiçbir şampiyonluk, bir candan daha önemli değil. Bizim bu ligleri şu kadar erteleyin diye bir talebimiz yok, şampiyonluğun da bir önemi yok. Önemli olan bu sporun can güvenliği altında yapılmasıdır. Yaşanan olay bizim açımızdan unutulmayacak bir olaydır. Bu olayda Fenerbahçe Spor Kulübü üstüne düşeni en iyi şekilde yapmıştır. Beklentimiz bu olayların takibinin aynı ciddiyetle sonlandırılmasıdır. Biz bu olay aydınlanana kadar futbol oynama eğiliminde değiliz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler