Fenerbahçenin savunması hazır!

Fenerbahçe'nin savunması hazır!

F.Bahçe 10 Temmuz’da Tahkim’de yapacağı savunmada ezeli rakibinin iki önemli ismini hedef alacak.

UEFA Disiplin Komitesi’nin verdiği 2 artı 1 yıl Avrupa’dan men cezasının ardından Tahkim’e giden Fenerbahçe yönetimi, yapacağı itirazda İlhan Helvacı ve Lütfi Arıboğan’ı suçlayacak. UEFA’daki savunmaya avukat ordusuyla giden önceden hazırladıkları maç görüntülerini de sunan sarı-lacivertliler savunmanın iyi geçtiğini açıklasalar da tam aksi bir kararla şok cezalar almıştı. UEFA’daki önyargıyı kırmanın yollarını ve taktiğini arayan Fenerbahçeli idareciler, UEFA Başkanı Michel Platini’nin sürekli olarak “Bize baskı yapıyorlar” sözünden yola çıkarak Tahkim’de Galatasaray’ı hedef almaya hazırlanıyor.
 
KOZLARI HAZIR
SARI-lacivertliler, dönemin Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfi Arıboğan ve TFF’de Baş Hukuk Müşavirliği görevini yürüten İlhan Helvacı’nın UEFA Müfettişi Pierre Cornu’yla birlikte yedikleri yemekte, Fenerbahçe’nin dava aşamasındaki bilgilerini veren kesinleşmemiş kararlara rağmen şike olmuş imajı çizen bu iki TFF yöneticisinin G.Saray’da aktif olarak görev almasını bir koz olarak kullanacak.
 
KİMSE GÖRMÜYOR MU?
TFF’den istifa ettikten sonra Galatasaray’da CEO’luk görevine getirilen Lütfi Arıboğan’ın ardından Ali Dürüst’ün yerine Galatasaray Sportif A.Ş. yönetimine giren İlhan Helvacı’nın yaşanan süreçteki rollerini Tahkim’e anlatacak olan başkan ve avukatlar, “Fenerbahçe, Türkiye’de G.Saray’ın rakibidir. Aynı şekilde Galatasaray’ın da en büyük rakibi Fenerbahçe’dir. Ama TFF’de görev almış hem de bizim hakkımızda kararlar alınmasına önayak olmuş iki yönetici ödül gibi bir görevle Galatasaray Kulübü’ne girmiştir. Asıl bu yaşanan hukuksuzluktur. Kimse bu yaşananlara bir şey demiyor mu?” savunmasını yapacak.
 
Daha uzlaşmacı olacaklar
UEFA’YA savunma verirken de umutlu olan ancak hüsranla ayrılan başkan ve idareciler Tahkim’de daha uzlaşmacı bir taktik izleyecek. Staratejide de değişiklik yapılarak Steaua Bükreş’e verilmeyen ceza örneğinde olduğu gibi hukuksuzluğun geniş tanımı yapılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler