Fenere Kartal pençesi - İZLE

Fener'e Kartal pençesi - İZLE

Beşiktaş, ezeli rakibini 1-0 yenmeyi başardı.

Süper Final 4. maçında Beşiktaş, sahasında kadın ve çocukların izlediği maçta Fenerbahçe'yi Hugo Almeida'nın golüyle 1-0 mağlup etti. Fikret Orman, Beşiktaş Başkanı olarak ilk kez galibiyet gördü; Kara Kartal da Süper Final'deki 4. maçında siftah yapmış oldu. Bu sonuçla 43 puanda kalan Fenerbahçe,  Galatasaray'la arasındaki 3 puan farkı kapatamadı; liderlik şansını tepti.

Maçın geniş özeti için - TIKLA

3 maç cezası biten ve Süper Final'de ilk kez forma giyen Almeida, ligdeki 12. golünü atıp zirveyi karıştırdı. Bu arada Beşiktaş 18 maç sonra ilk kez gol yemedi.
 
DERBİ HASRETİ BİTTİ
Beşiktaş'ın bu sezonki derbi galibiyeti hasreti Fenerbahçe maçıyla sona erdi. Siyah-beyazlılar, bu sezon daha önce oynadıkları 6 derbi maçta galibiyet alamazken, 2 beraberlik, 4 de yenilgi elde etmişti. 6 maç sonra Fenerbahçe'yi mağlup etmeyi başaran Beşiktaş, bu sezonun ilk derbi galibiyetine de imza attı.
 
GOLLE DÖNDÜ
3 maçlık cezası nedeniyle Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun ilk 3 maçında forma giyemeyen Hugo Almeida, sahalara döndüğü Fenerbahçe derbisinde golünü de attı. En son 19 Mart'ta Fiyapı İnönü Stadı'nda Manisaspor ile yapılan ve 4-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona eren maçta gol atan Almeida, uzun bir aradan sonra gol hasretini giderdi. Almeida, Fenerbahçe'ye attığı golle, ligdeki gol sayısını da 11'e çıkardı. Portekizli futbolcu, bu 11 golün 8'ini kafayla attı.
 
YÖNETİM VE TAYFUR'UN İLK GALİBİYETİ
Beşiktaş'ta teknik direktör Tayfur Havutçu ile yeni Başkan Fikret Orman ve yönetimi ilk galibiyet sevincini Fenerbahçe derbisinde yaşadı. Kardemir Karabükspor maçında göreve başlayan Havutçu döneminde Beşiktaş, 1 beraberlik, 3 de yenilgi alırken, ilk galibiyet Fenerbahçe derbisinde geldi. Fikret Orman'ın göreve başladığı dönemden bu yana ise Beşiktaş 7. maçında galibiyetle tanıştı. Siyah-beyazlılar, daha önceki 6 maçta, 2 beraberlik, 4 de yenilgi almıştı.
 
45 GÜN SONRA GELEN ZAFER
Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında aldıkları 3 puanla 45 gün sonra ligdeki galibiyet hasretine son verdi. Ligde 6 maçtır kazanamayan Beşiktaş, 7 maçında 3 puana ulaşırken, en son galibiyetini 19 Mart tarihindeki Manisaspor maçında 4-1'lik skorla almıştı.
 
Q7 YİNE ATAMADI
Beşiktaş'a geldiğinden bu yana derbi maçlarda gol atamayan Ricardo Quaresma, Fenerbahçe maçında da şanssızlığını kıramadı. Portekizli futbolcu, geçen sezon ve bu sezon yapılan derbi maçlarda rakip fileleri havalandıramadı. Quaresma, gol atamamasına rağmen, Almeida'nn attığı golde asist yaparak, takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.
 
TARAFTAR SUSMADI
Eski açık tribün dışındaki tribünleri dolduran siyah-beyazlı kadın ve çocuk taraftarlar maç boyunca susmadan takımlarını destekledi. Kadın taraftarlar zaman zaman küfürlü tezahüratlar da yaptı. Kadın ve çocuk taraftarlar, maç sonrasında da galibiyetin sevincini doyasıya yaşadılar. Taraftarlar, maç bitiminde bir süre tribünleri boşaltmayarak Fenerbahçe karşısında kazanılan galibiyeti kutladılar.
 
ALEX VE VOLKAN KADRODA
Fenerbahçe'de kaptan Alex ve kaleci Volkan Demirel, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş ile yapılan derbi maçta ilk 11'de oynadılar.
 
Sakatlıkları nedeniyle Beşiktaş maçı öncesi hazırlık dönemini tedavi ve takımdan ayrı çalışmalarla geçiren iki futbolcu, sağlık ekibinin raporuyla derbiye çıktılar.
 
Süper Final'in 3. haftasında Beşiktaş ile Kadıköy'de yapılan maçta sol dizinden sakatlık geçiren kaleci Volkan, sakatlığı geçmemesine rağmen, şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe için önemli olan maçta oynamak isteyince, sağlık ekibinin özel hazırlığıyla derbide forma giydi.
 
Siyah-beyazlı ekip karşısında rakibinin müdahalesiyle sol dizi delinen ve yarasına 9 dikiş atılan Volkan Demirel, hafta içi antrenmanlarda yer almayarak, tedavi olup kendisi için hazırlanan programla çalıştı.
 
1 MAÇ ARADAN SONRA...
Galatasaray derbisinde sol ayağından sakatlanan kaptan Alex, Süper Final'de bir maçlık aradan sonra yeniden kadroda yer aldı.
 
Sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final'de Kardemir Karabükspor ile yaptığı maçta ve Süper Final'in 3. haftasında Beşiktaş'a karşı forma giyemeyen Brezilyalı futbolcu, tedavi sürecinin ardından siyah-beyazlı ekiple yapılan rövanşa yetiştirildi.
 
Alex'in takıma dönmesiyle geçen hafta 11'de görev alan Caner Erkin yedek kaldı.
 
Sarı-lacivertli takımda, Bilica, Özgür Çek, Orhan Şam, sakatlıkları bulunan Sow ve Sezer Öztürk maç kadrosunda bulunmadı.
 
EMRE YEDEK
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'nun hakkında verdiği idari tedbir kararını kaldırmasının ardından derbide oynaması için engeli kalmayan Emre Belözoğlu, siyah-beyazlı ekibe karşı yedekler arasında yer aldı.
 
Süper Final'in 3. haftasında Beşiktaş ile Kadıköy'de yapılan maç öncesi tedbir kararı verildiği için bu maçta forma giyemeyen Fenerbahçeli futbolcu, dün tedbirin kaldırılmasıyla 18 kişilik kadroya girdi.
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, tedbiri kalkmasına rağmen Emre'yi 11'e almayıp yedekler arasında tuttu.
 
BEŞİKTAŞ: 1 - FENERBAHÇE: 0
 
STAT: Fiyapı İnönü
 
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Kemal Yılmaz 
 
BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen, Hilbert, İbrahim Toraman, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Quaresma, Fernandes (Dk. 86 Aurelio ), Ernst, Veli Kavlak, Simao (Dk. 62 Ekrem Dağ ), Almeida (Dk. 73 Holosko )
 
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 60 Özer Hurmacı ), Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin (Dk. 61 Emre Belözoğlu ), Cristian, Stoch (Dk. 80 Bienvenu ), Alex, Semih Şentürk 
 
GOL: Dk. 45 Almeida (Beşiktaş)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler