Feshane etkinlikleri Taksimden start aldı

Feshane etkinlikleri Taksim'den start aldı

Çankırı Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında İstanbul’da Basın Lansmanı yapıldı.

Taksim Point Otel’de Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırılılar Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş ve Genel Sekreter Zekeriya Öz’ün yaptıkları ortak basın açıklaması, Kral Fm Sunucusu Ali Şentürk (Afrikalı Ali)’nin açılış konuşması ile başladı.

Çankırı’nın var olan değerlerinin tanıtılması gerektiği fikrinden yola çıkarak başladıkları etkinlikleri anlatan Vali Özcan, “Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu” düzenlediklerini, ilk olarak İstanbul’da, daha sonra Ankara’da bu sempozyumu gerçekleştirdiklerini ve son olarak Çankırı’da bu sempozyumun üçüncüsünü gerçekleştirerek Çankırı’nın 2023 vizyonunu belirleyeceklerini söyledi.
 
Çankırı nüfusundan daha fazlasının İstanbul’da yaşadığını belirten Vali Özcan, İstanbul’da yaşayan Çankırılılarımızı, Çankırı’yı tanımak isteyenleri, merak edenleri 27-30 Eylül 2012 tarihlerinde Feshane’ye davet etti. Etkinlikleri İstiklal Savaşı’nın kazanılmasında önemli rol oynayan Çankırılıların mücadelesini yansıtmak amacıyla İstiklal Caddesi’nde yapılacak İstiklal Yürüyüşü’nde buluşmak istediklerini belirtti.
 
Yeni bir Organize Sanayi startını verdiklerini belirten Vali Özcan, bu çalışma sonucu 500 milyon dolarlık bir yatırımın anlaşmasının bir gün önce yapıldığını ve diğer yatırımcılar için Çankırı’nın yatırım teşviklerinin anlatılacağı İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılacak Yatırım Zirvesi’ne de tüm İstanbullu Sanayici ve İşadamlarını davet etti.
 
Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’nın tarihi ve kültürel değerlerini anlatarak, bu kültürlerin ve Çankırı’ya dair tüm değerlerin Feshane’de görülebileceğini söyledi.
 
Vakıf ve Dernek Başkanları ortak amacın Çankırı’yı tanıtmak olduğunu, yaren kültüründen, yemek kültürüne, misafirperverliğinden tarihine ve sanayi kuruluşlarına kadar tüm değerlerin Çankırı dışında yaşayan Çankırılılara ve İstanbullular'a sunulacağını belirttiler.
 
Çankırılı Genç Yarenler de Basın Lansmanında programa renk kattılar.
 
Yapılan açıklamalar sonrası Taksim Meydanında kurulan Çankırı Standına geçildi. Meydanda Çankırı Kaya Tuzu Vali Özcan ve beraberindeki heyet tarafından vatandaşlara dağıtıldı.
 
İstanbul’da yaşayan Çankırılılar, Taksim Meydanında Çankırı ismini görmekten, Çankırı müziklerini duymaktan memnun olduklarını belirterek standı ziyaret ettiler, yarenlerle fotoğraf çektirdiler.
 
tuncerozvar-kadikoytanitimcadiri-feshane-sozcu-resim-091.jpg
 
KADIKÖY'DE TANITIM STANDI
Çankırı Tanıtım Günleri kapsamında Feshane'de yapılacak etkinliklerin ön tanıtımı Kadıköy Meydanına kurulan tanıtım standında da gerçekleştirildi.
 
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çankırı Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında İstanbul’da düzenlenen Basın lansmanına  katıldı.
 
Çankırı'nın ve Çankırı'ya ait değerlerin tanıtılması amacıyla 27-30 Eylül tarihlerinde İstanbul Feshane'de gerçekleştirilecek "Çankırı Tanıtım Günleri"nin ön tanıtımı için Kadıköy ve Taksim'de kurulan stantlara yoğun ilgi vardı.
 
CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de, Kadıköy'de kurulan stantta yerini alarak,  27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul Feshane'de gerçekleşecek Çankırı Tanıtım Günleri'nin önemine değindi.
 
Etkinliklerin amacının,Çankırı'nın kültürü ve sahip olduğu değerler hakkında insanları bilgilendirmek olduğunu söyleyen Öğüt, tüm İstanbullular'ı Çankırı Günleri'ne katılmaya davet etti.  
 
Tanıtım standının konukları arasında CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, ÇANDEF Başkan Yardımcısı Mehmet Dereli ve Vakıf Yönetim Kurulu üyesi Tuncer Özvar da vardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler