Fethiyenin köyleri boşalıyor

Fethiye'nin köyleri boşalıyor

Kaş - Kalkan arasındaki Karadere'de bulunan Özlen plajında deniz suyu 30 metre çekilince...

Fethiyede 6.0 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından bu gece Kaş - Kalkan arasındaki Karadere'de bulunan Özlen plajında deniz suyunun 30 metre çekilmesi köylerin boşaltılmasına neden oldu. Yetkillerden herhangi bir açıklama yapılmazken, köylüler deniz suyunun çekilmesi ile büyük panik yaşıyor.

Kumluova, Kınık, Ova ve Karadere köyleri boşaltılıyor. Köylüler gerekli eşyalarını alarak gece saat 02.00 itibari ile Kumluova'nın yüksek yerlerine çıkmaya başladılar. Deniz suyunun 30 metre çekilmesi bölgede yaşayanlar arasında büyük bir paniğe neden olurken, yetkiller henüz bir açıklama yapmadılar. Bir çok köylü elinde bulundurduğu altın ve ziynet eşyalarını bölgedeki benzin istasyonlarına satarak nakite dönüştürmek istemekte. Yaklaşık 30 bin vatandaş geceyi taşınarak geçirmekte. (Beril Çuhadaroğlu)
 
BÖLGEDE TSUNAMİ BEKLENTİSİ
Öte yandan Fethiye Ölüdeniz'de geçen Pazar günü meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılara alışmaya çalışan halk, tsunami söylentisiyle tekrar panikledi.
 
Tsunami korkusuna kapılan vatandaşlar, yerleşim yerlerini boşaltarak yüksek kesimlere doğru kaçmaya başladı. Belde sakinlerinden Ibrahim Siviş, denizin yaklaşık 50 metre çekildiğini ve depremden sonra yaşanan bu olaydan korktukları için herkesin yüksek kesimlere doğru kaçtığını belirtti.
 
Beldenin yüksek kesimlerinde ve ormanlık alanlarda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Birçok vatandaş geceyi römork ve kamyonetlerin kasalarında geçirdi. Bu arada belediye hoparlöründen yapılan anonslarla vatandaşların evlerine geri dönebilecekleri duyurulurken bazı vatandaşlar tsunamiden endişe ettiklerini, bazıları ise söylentiyi hırsızlık yapmak isteyen kişilerin çıkardığını iddia etti.
 
Bölgede hareketlilik ve tedirgin bekleyiş devam ederken bazı vatandaşlar römorkların içinde kendilerini güvende hissederek geceyi römork içinde uyuyarak geçirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler