Fethullah Gülen’den Gazze yorumu!

Fethullah Gülen’den Gazze yorumu!

Fethullah Gülen, Murdoch'un Türkiye'yi

günlerdir yerden yere vuran Wall Street Journal gazetesine Gazze yardım filosuyla ilgili Pensilvanya'dan röportaj verdi, yardım filosunu eleştirdi!

Fethullah Gülen, İsrail konusunda Türkiye'yi günlerdir yerden yere vuran Wall Street Journal gazetesine Gazze yardım filosuyla ilgili röportaj verdi.

Yardım filosunu sert şekilde eleştiren Gülen, "Organizatörlerin İsrail ile yardımın gönderilmesi konusunda uzlaşmaması otoriteye başkaldırıdır. İzin alınmalıydı" dedi. Gülen, uzun bir aradan sonra ilk kez fotoğraflarının çekilmesine de izin verdi.

OTORİTEYE BAŞKALDIRI ANLAMINA GELİR!
İşte Gülen'in Amerikan gazetesine verdiği röportajdan çok tartışılacak sözleri:

"Haberlerde izlediğim şey çok çirkindi. Organizatörlerin İsrail ile yardımın gönderilmesi konusunda uzlaşmaması otoriteye başkaldırı anlamına gelir ve çok meyve veren sonuçları olmayacaktır. Ben İHH'nın ismini yeni duydum. Bu grubun politize olup olmadığını söylemek zor."

"Bizim hareketimizden birileri Gazze'ye yardım göndermek istediğinde mutlaka İsrail'in iznini almaları gerektiğini söylüyorum. En iyisi bu işin sorumlusunun kim olduğunu tespit etmek görevini Birleşmiş Milletler'e bırakmak."

F 16 FOTOĞRAFI
WSJ Gülen'in evinde bir Türkiye haritası, Boğaz üzerinde uçan bir F16 jeti ve Kuran'dan ayetler bulunduğunu, kendisini bir apolitik öğretmen olarak tanımladığını yazdı. Gülen, "Ben kendimi takipçileri olan birisi olarak görmüyorum" dedi. Türk polisinin yüzde 70'inin Gülenci olduğu iddiasına ise, "Böyle bir iddiayı ancak insanların zihinlerini okuyarak doğrulayabilirsiniz. Ben bazı resmi görevlileri görevlerine rağmen beni takip etmelerini söyleyecek bir grubun lideri değilim" diye yanıt verdi. Ben hiçbir siyasi hareketle bağlantılı değilim. Ben sade bir Türk vatandaşıyım" dedi. "Ancak yerel siyasetçilere destek vermek İslami gelenekte vardır. Bu hem İslami hem de insani bir görevdir. Amerika'da bazı insanların Türkiye'nin radikalizmin merkezinde olduğunu söylediklerini duyuyorum. ABD'de kurduğumuz yeni federasyon Türkiye'nin gerçeklerini diyalog aracılığıyla açık görüşlü insanlara sunmaktır" diye konuştu. (Kaynak: gazetevatan.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler