Fethullah Gülenin avukatından tutanak açıklaması

Fethullah Gülen'in avukatından "tutanak" açıklaması

Fethullah Gülen, "İmralı tutanakları"ndaki ifadelere avukatı aracılığıyla yanıt verdi.

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, Gülen ile ilgili iddialara sert tepki gösterdi. Bu konuda bir açıklama yapan Albayrak, "İftiradan ibaret bu haksız ve mesnetsiz iddialar tutanakta isimleri geçtiği belirtilen kişi ya da kişilerin kurgusundan başka bir şey değildir." dedi. 

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak'ın açıklaması şöyle: 
 
"Milliyet gazetesinde, 28.02.2013 tarihinde yayınlanan 'İşte İmralı'daki Görüşmenin Tutanakları' başlıklı yazı içeriğinde, gerçekte konuşulup konuşulmadığı bilinmeyen ve söz konusu içeriğin kimin tarafından hangi maksatla medyaya sızdırıldığı belli olmayan ve adına tutanak denilen metin içerisinde yer alan iddialar tam bir iftira olup, iftiradan ibaret bu haksız ve mesnetsiz iddialar tutanakta isimleri geçtiği belirtilen kişi ya da kişilerin kurgusundan başka bir şey değildir. Yazı içeriğinde, 'Müvekkilimin Nur hareketine sızdığı, açılan okulların parasının ABD tarafından karşılandığı, kontrgerilla ile bağlantısının olduğu' gibi gerçek dışı ve mesnetsiz iddialara yer verilerek bu iddialarla müvekkil irtibatlı gösterilmiştir. 
 
Tutanak olduğu iddia edilen içerikte gerçekmiş gibi sunulan, bir kısmı itibariyle de gerçekleşmiş gibi gösterilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Maalesef müvekkilin ismi bilinçli olarak kurgulanan bazı olaylar içerisinde gösterilmeye çalışılmaktadır. Müvekkilin yapmadığı ya da içerisinde bulunmadığı hadiseler yapılmış ve gerçekmiş gibi gösterilerek kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır. 
 
Müvekkil yazdıkları ve söyledikleri ile her zaman toplumun önünde olmuş, yazdıkları ve söyledikleri ile de her zaman toplumsal barışı, hak ve adaleti tavsiye etmiştir. Hukuksuzluğun içerisinde hiçbir zaman olmadığı gibi adalete muhalif bir değerlendirmesi de olmamıştır. 
 
Anadolu'nun fedakar insanlarının himmet ve gayretleri ile 140'ın üzerinde ülkede Türk Okullarının açılmasında fedakar ve cefakar Anadolu insanının dışında hiçbir kimsenin ve hele hiçbir ülkenin tek kuruşu yoktur. Bu iddia fedakar Anadolu insanımıza yapılmış bir hakarettir. 
 
Bireylerin ve tabi ki basın mensuplarının ifade özgürlüğü olduğu muhakkaktır. Ancak bu özgürlüğün yanı sıra, ifade edilen olayların doğruluğunu araştırma ödevinin olduğu da tartışmasız bir gerçektir. Söz konusu yazıda geçen iddialar tamamen sübjektif değerlendirmeler olup, bu iddiaların iddia olarak bile sunulması doğru değildir. Niteliği itibariyle doğruluğunun araştırılması mümkün olmayan ve yazı içeriğinde birbiriyle çelişen iddialara yer verilerek değerlendirme yapılması müvekkilin haksız ve insafsız olarak suçlanmasına sebebiyet vermektedir. 
 
Herkesi kendi fikrinde ve konumunda kabul eden, insanların düşüncelerine saygı duyma temelinde toplumun bütün kesimleri arasında diyaloğu ve hoşgörüyü teşvik etmek için adeta canhıraş feryat eden müvekkili yazıda bahsedilen olaylar içerisinde göstermek en hafif ifadesi ile insafsızlıktır. 
 
İnsanlığa hizmet etmekten başka bir düşüncesi olmayan müvekkilin gerçek dışı iddia ve değerlendirmelerle suçlanması nedeniyle açıklama yapılmak zorunda kalınmıştır. Ayrıca sorumlular hakkında yasal yollara da başvurulacaktır. Gereğinin takdir ve ifasını hakşinas halkımızın değerlendirmesine bırakıyoruz. Saygılarımızla."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler