FETÖ'ye Konya merkezli 15 ilde operasyon

FETÖ'ye Konya merkezli 15 ilde operasyon

FETÖ'ye yönelik Konya merkezli operasyonda ikinci dalga için düğmeye basıldı.

Konya merkezli 15 ilde başlatılan operasyonda 73 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı listesinde Bank Asya'nın eski ortaklarından Prof. Dr. Sami Karahan'ın yanı sıra örgüte finans sağlayan iş adamları ve örgütün Konya sağlık ve finans imamı S.T'de bulunuyor.

FETÖ'nün İç Anadolu yapılanmasına yönelik 2. büyük dalga operasyon için düğmeye basıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Konya merkezli 15 ilde başlatılan operasyonda örgütün üst düzey eyalet imamları, bölge imamları, örgütün muhasebecileri, örgüte finansman sağlayan iş adamları ve öğretim üyelerinden oluşan 73 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu isimler arasında en dikkat çeken şüpheli Bank Asya'nın ortaklarından Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Karahan.


SAĞLIK VE FİNANS İMAMI LİSTEDE


 
Şüphelilere 'Terör örgütüne finans sağlamak', 'Suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama' ve 'FETÖ yöneticiliği ve üyeliği' suçlaması yöneltiliyor. Gözaltı listesinde örgüte finans sağlayan örgütün derneklerinden AKTİSAD Başkanlığı yapan Ö.B ve V.Y, mütevellilerden Ö.D , S.Ç, örgütün Konya Doktorlar ve Finans İmamı Prof. Dr. S.T'nin de olduğu 73 şüpheli bulunuyor.

BİRİNCİ DALGADA 27 KİŞİ TUTUKLANDI

FETÖ'nün İç Anadolu yapılanmasına yönelik 30 Temmuz'da Konya merkezli 12 ilde operasyon başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında Konya merkezli İç Anadolu sorumlularının örgüt şeması çıkarıldı. Aralarında İç Anadolu eyalet imamı Cemil Koca ve 'Gölge İmam' olarak da bilinen Mutafa Songür'ün de bulunduğu 77 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Şu ana kadar 77 isimden 30 şüphelinin yakalandığı 27'sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler