Feyzioğlu'ndan Yalova Valisi Cebiroğlu hakkında suç duyurusu

Feyzioğlu'ndan Yalova Valisi Cebiroğlu hakkında suç duyurusu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, öğretmen Halil Serkan Öz'ü kılık kıyafetini beğenmediği için öğrencilerinin önünde azarladığı gerekçesiyle Yalova Valisi Selim Cebiroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçesinde Vali Cebiroğlu'nun Halil Serkan Öz'ün görev yaptığı Termal Fen Lisesi'ni ziyaret ederek, burada sınıfları gezdiğini anlatan Feyzioğlu, valinin, "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? Öğrencilerine böyle mi örnek oluyorsun, çık dışarı o sakalını kes, insanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" şeklinde sözlerini anlattı.

Dilekçede, öğretmen Öz'ün görevi başındaki kamu görevlisi olduğunu işaret eden Feyzioğlu, "Söz konusu suç, mağdur öğretmen görevinin gereklerini yerine getirerek sınıfta ders verirken ve görevinden dolayı işlenmiştir. Bu ifadelerle şüpheli, görev başında bir kamu görevlisi olan mağduru, mesleğiyle ilişkilendirerek küçük düşürmekte ve onu kıyafet ve sakalından dolayı 'dilenciye' benzeterek aşağılamaktadır. Bu nedenle suçun TCK'nın 131/1. maddesi uyarınca re'sen soruşturulması ve kovuşturulması gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler