FIFA'da yolsuzluk operasyonunda ikinci dalga

FIFA'da yolsuzluk operasyonunda ikinci dalga

İsviçre polisi FIFA ile ilgili süren yolsuzluk operasyonu çerçevesinde 2 dalgayı bu sabah saatlerinde başlattı. İlk belirlemelere göre 12 kişi gözaltına alındı.

Yolsuzluk kapsamında eski ve mevcut FIFA yöneticilerinden bir çok ismin göz altına alındığı bildirildi.

New York Times’ın verdiği habere göre, İsviçre polisi tarafından göz altına alınan isimler arasında FIFA Başkanı Sepp Blatter bulunmuyor. Operasyonla ilgili kesin bilgiler henüz netleşmezken, alıkoyulan isimler arasında Honduraslı Alfredo Hawit ve Paraguaylı Juan Ángel Napout olduğu bildiriliyor. Hawit, CONCACAF ((Kuzey Amerika, Orta Amerika ve Karayipler) başkanlığı görevinde bulunuyor.

İsviçre savcılığı tarafından 25 Eylül 2015 tarihinde ceza gerektirecek kötü idare ve zimmete geçirme iddialarıyla dava açılan Blatter’in ofisteki verilerine el konulmuştu.

Kötü idare ve zimmete geçirme suçlarıyla soruşturma alıtında olan Platini, FIFA Başkanı Sepp Blatter’den usulsüz olarak 2 milyon dolar almakla suçlanıyor. Olaylar üzerine FIFA Etik Kurulu soruşturmanın faili iki başkana 90’ar gün men cezası vermişti. Bu iki ismin futboldan ömür boyu men edilmesi FIFA Etik Kurulu’nun gündemde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler