Fikret Ormandan Çarşıya çalım!

Fikret Orman'dan 'Çarşı'ya çalım!

Fikret Orman, yaptığı açıklama ile Çarşı grubunun beklentilerini boşa çıkardı...

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yapıyor. İşte Orman'ın açıklamalarından satır başları:
 
"Geçen hafta pazar günü seçim ile beraber yönetimimiz Genel Kurul tarafından onay aldı. Seçim süreci bittikten sonrada çok yoğun bir gündemimiz var. Çok fazla derecede soru işaretleri aklınızda vardır diye size cevap vermek istedim. Geçtiğimiz dönemde sizlerle olan ilişkimizde nezaket kuralları içerisinde sizden ricada bulunduk. Yeni dönemimizde yalan haber yapılmaması konusunda sizleri uyarmak istedim. Bundan sonra her yalan habere hukuk karşısında cevap vereceğiz. Yeni dönemin hayırlı olmasını, yapacağınız haberlere dikkat etmenizi öneriyoruz.
 
ADALI VE SPONSORLUKLAR
Seçim sürecinde bir çok şey konuşuldu. Aday olan arkadaşlardan 150 milyon Dolarlık kredi, bazı transfer haberleri, Emirates ile yapılan anlaşma, bütün altyapıların sponsorlukları hazır, basketbol sponsoru hazır gibi bilgiler verildi. Biz Beşiktaş'ın menfaatleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu arkadaşlardan somut olarak bu bilgileri istiyoruz. Geldiği zaman gelenleri açıklayacağız. Gelmediyse de açıklayacağız. Çünkü kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi istiyoruz. Seçim sürecinde yapılan tarafların vaadlerinde biz kendimiz ile ilgili olanlardan sorumluyuz. Aday olan arkadaşlarında bize gelip açıklamasını bekliyoruz. 
 
PROSİNECKİ KONUSU
Bizim futbol organizasyonumuz var. Orada yetkin bir organizmamız var. Bu görüşmeleri Önder Özen götürmektedir. Raporun içerisinde Prosenicki'de vardır. Seçimden evvel yaptığımız tv programlarında da çalışan bir hoca ile görüşmediğimizi söyledik. Pazar günü seçim oldu. Pazertesi günü bizim için en önemli gündem UEFA'ya bugün verdiğimiz savunma dilekçesiydi. Bende bu toplantıları devamlı takip ettim. 
 
Kayserispor Başkan'ın bana gönderdiği mesajı ben görmedim. Bana şahsıma gönderilen mesajın gazetecilere gönderilmesini doğru bulmuyorum. Sporun içerisinde bulunup, Beşiktaş duruşunu referans gösteren insanların bu hareketini doğru bulmuyorum. Recep Mamur arkadaşımızın şekeri var. O yüzden bu konuyu uzatmayacağız. Prosinecki ile bizim görüşmemiz olmamıştır. Dün TFF toplantısında Süleyman Hurma'ya da ilettik. Bizim Prosinecki ile görüşmemiz olmamıştır. Fakat niyetimiz olmuştur. 
 
İşini iyi yapanların talepleri çıkar. Bu dakikadan itibaren Prosinecki ile ilgili hiç bir ilgimiz yoktur. Beşiktaş Kulübü böyle şeylerin içerisinde hiç bir zaman olmamıştır. Geçen sene Mehmet Özdilek ve Ertuğrul Sağlam ile görevi olduğu için görüşmedik. Kayserispor Başkanının bana çekmiş olduğu mesajı yakışıksız buluyorum. Benim görmediğim mesajı basına göndermesi ona yakışmadı. Netice itibari ile bizim de yaşca büyüğümüzdür. Bugün ki hırsını şekerine bağlıyorum. Bizim bir çok görüştüğümüz isim var. Acele edeceğimiz durumda yok. Hafta sonuna kadar hepsi netlik kazanır. Bu açıklamaları Önder bey yapacaktır. Ben makamıma ve şahsıma gelen bir eleştiri olduğu için şuan cevap verdim. 
 
"HENÜZ CEZA ALMADIK"
Beşiktaş Kulübü'ne gelen bir ceza yok. Ceza istemi ile Disiplin Kurulu'nun açmış olduğu bir durum var. Savunmamız ile alakalı dilekçemizi gönderdik. Cuma günü 15:00'da duruşma olacak. Hukukçularımız ile bu duruşmaya katılacağız. Beşiktaş'ın suçsuz olduğuna, Türkiye'nin en köklü camiasının bu gibi konularla ilgili rahatsızlığımı dile getireceğim. Savunmanın içeriğine değinmek istemiyorum. Savunma içerisinde gizlilik payı yoktur ama kurumun önüne çıkmadan yapacağımız savunmayı açıklamayı doğru bulmuyorum. Bu konuda içimiz rahattır. Türkiye'de bu konular görüşülmüş ve Beşiktaş ile birlikte adı geçen arkadaşlarımızın suçsuzluğu ortaya çıkmıştır. Bu arkadaşlar ile avukatlarımız görüşüyor.
 
YABANCI OYUNCU SINIRLAMASI 
Prosenicki ile anlaşıp, iptal etmedik. Deminde söylediğim gibi adaylardan bir tanesi. Takımın toplanmasına zaman var. Seçimden evvelde söyledim. Bunlar bizim tarafımızdan planlanan şeylerdir. Acele kararlar ile popülerite yapmak bizim tarzımız değildir. Diğerleri ile Futbol Direktörümüz ve komitemiz yapıyor. TFF'nin yabancı uygulaması 1 seneden bu yana vardı. Doğru bir karar mıdır? 10 tane futbolcunun parasının ödenip, 6 tanesini sahada bulmayı doğru bulmuyorum. Bu konuda Beşiktaş Kulübü için süpriz bir konu olmadı. İbrahim Toraman bizim kaptanımızdır. Sözleşmesi imzalandıysa, yerine getirilecektir.
 
MAÇLAR NEREDE OYNANACAK?
Beşiktaş Kulübü bugünden, yarından olan şeylerle yönetilen bir kulüp değildir. Kulübün bazı stratejileri var. Seçimden evvel de söylediğim gibi bunu konuşmak doğru değil. Ay sonu geldiği zaman hangi stat da oynayacağımızı söyleyeceğiz. Transfer sezonunda rakiplerimiz önümüzdeki sezonun kombine ve maç biletlerini satışa soktular. Biz ise bu konuda geç kaldık. Ancak kamuoyunun da bildiği gibi stat projesi, Beşiktaş'ın en önemli projesidir. Stat işi ay sonuna kadar neticelenmiş olur ve ay sonu açıklarız.
 
KART 1903
Bizim Kulübümüzün dezavantajlarından bir tanesi, "Bizim kulübümüzde neden yapmadın yerine, niye yaptın?" sorusu soruluyor. Hep de olumsuzluk üzerine yönlendiriliyoruz. Taraftar kartı uygulamasını rakiplerimiz yapmış, bizde yaptık. Bu takdir edilecek bir şeydir. Beşiktaş için çok doğru bir projedir. Ana amacımız buradan bir gelir elde etmekten daha fazla Beşiktaş aile duygusunu yaratmaktır. Özellikle bu dönemde Kongre üyelerimiz ve taraftarlarımız ile daha fazla iletlişim kurabileceğimiz bir projemiz olacak. Bunuda bu kart üzerinden yapacağız. Bu anlaşmada Beşiktaş Kulübü'nün kasasından para çıkmayacaktır. Önümüzdeki günlerde bir lansman daha yapacağız. Kart1903 çıkmadan olaylar farklı yerlere çekildi. Bizim ilgilendiğimiz konu ise bu projenin doğru olduğunu iletmek. Burada bizim bir hatamız olmuş. Bunu daha fazla ileteceğiz. Beşiktaş'ın kasasına girecek olan %65 kısmı hepsi bize kar olarak gelecek kısımdır. %35lik kısmıda masraflar düşüldükten sonra eğer kar edilecek kısımdır. Seçilen firmada 20 senelik bir şirkettir. Bu projede hep olumsuzluk üzerine konuşuyoruz. Bu karttan nasıl daha fayda sağlanalacağını konuşmaktansa burada şöyle, böyle diyerek olumsuzluklar üzerine konuşuluyor. Buda beni rahatsız ediyor. Yeni pazarlama ekibimize güveniyoruz. Onlarda bu konu ile ilgili en kısa zamanda lansman yapacaklar. Bu iyi bir projedir. Şuanki kombinelerimiz bu bazda olacaktır. En çok satılan kart Beyaz Kart'dır. Beyaz Kart'ın bedeli 60 TL'dir. Bu karttan Beşiktaş'a gelecek kısım 40 TL'dir. Bu karttan 100.000 kişi alacak olsa bedelsel kısmı bizim için önemli değil. Taraftarlarımızın da buna böyle bakmasını rica ediyorum.
 
RONALDINHO TRANSFERİ
Bizde pazarlamaya yönetilik çalışma olmaz. Takımımıza katkı sağlayacak transferler olur. İnsanlar rakiplerini yenecek bir takım izlemek ister. Beşiktaş inşallah bu sene UEFA kupasında yer alacak. Beşiktaş'ın adı çıktığında fiyatlar uçuyor. Rakiplerimizin yaptığı transferler konusunda egosal bir durumumuz yoktur. İyi bir takım kuracağımıza herkes inansın. Futbol ile alakalı soruları Önder Bey'e sormanızı rica edeceğiz. Bundan sonra bu konuda yorum yapmayacağız. Ronaldinho'nun isimi değil de alacağı ücreti bizi ilgilendiriyor. Ücret yapılanması bizim istediğimiz seviyede olursa profesyonel kadromuzda katkı sağlayacağını düşünürse böyle bir transfer olur.
 
ÖNDER ÖZEN 3 SENE BURADA
Bizler 3 senelik bir yönetime geldik. Önder bey ile 3 sene beraber olacağız. Geçen senede söylediğim gibi furtbolda kesin laflar kullanılması kolaydır ama tutması zordur. Neyin ne olacağını bilemiyoruz. Gündem neyi getirir bilemem ama ilkesel olarak söylediğim Önder hocamıza güveniyoruz. Çok namuslu ve saygın bir karekter. Ona destek veriyoruz. Başarılı olacağına inanıyoruz. Sizden de rica nasıl olmayacağını değil de nasıl olacağını konuşalım.
 
SLAVEN BİLİC LİSTEDE YOK
Şuana kadar gelen isimlerde Biliç'i görmedim. Biliç alternatif isimlerimiz arasında yok.
 
ÇARŞI VE GEZİ PARKI OLAYLARI
Beşiktaş, Çarşı grubumuz diğer taraftar gruplarımızdan bir tanesidir. Sempatik bir grubumuzdur aynı zamanda. Beşiktaş, siyasetin yapıldığı bir yer değildir. Siyaset bizim işimiz değildir. Beşiktaş, siyaset ile ilgilenmez. Hiç bir zamanda öyle bir niyetimiz olmamıştır. Özellikle Gezi Parkı olayları, bizim seçim sürecimize geldiği için kamuoyu farklı yönlendirilmiştir. Bazı taraftarlarımız içeri alınmıştır. Ben kendi hukukçumu göndertip, bilgi aldırıyorum. Bu konuda tam net bir fotoğrafı görmek istiyoruz. Her bireyin yaptığı suç kendine aittir. Sahiplenme gibi bir durumumuz yok. Eğer kulübüzün yapması gereken bir durum varsa bunu tabii ki yaparız. Bizim hükümet ile çok düzgün ilişkilerimiz vardır. Beşiktaş Kulüp Başkanının kurum olarak hükümet ile ilgili işleri çok fazladır. Bu konuda Başbakanımız ile görüşmelerimiz olmuştur. Ben Beşiktaş için görüşmeler yaptım. Başbakanımız için gazetede ilan da verdik. Ben kendisiyle stadyum konusu konuşmak için buradan Çin'e uçtum, sonra ilk uçakla tekrar geriye geldim. 12 saat yolculuk yaptık beraber. Camia olarak bize verdiği destekten dolayı minnettarlık duyuyoruz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler