Filenin Sultanları Avrupa ikincisi

Filenin Sultanları Avrupa ikincisi

Bayanlar CEV Avrupa Ligi'nde finale yükselen Filenin Sultanları, güçlü Sırbistan'la yenilerek Avrupa ikincisi odular.

Ev sahipliğini yaptığımız Voleybol Bayanlar CEV Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde millilerimiz, Sırbistan karşısında direnemedi. Rakibinden set bile almayı başaramayan ay-yıldızlılar, turnuvayı 2. olarak bitirdi.

Voleybol Bayanlar CEV Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde Filenin Sultanları, Sırbistan karşısında direnemedi ve aldığı 3-0’lık yenilgi sonrası 2.’likte kaldı. Ancak millilerimiz, Burhan Felek Spor Salonundan mağlup ayrılmasına rağmen Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun aldığı fakat henüz uygulamaya koymadığı karara göre 2012 Dünya Grand Prix Şampiyonasına katılma şansı hâlâ sürüyor.

Maça kötü başlayan ve rakibinin başarılı servislerine karşı önlem alamayan ay-yıldızlılar teknik molaları 8-5 ve 16-12 geride kapadı. Motta’nın yaptığı ikili değişiklik de sonuç vermeyince Sultanlar seti 25-17 kaybetti.  İkinci set karşılıklı ataklarla geçti. Neslihan ve Eda’yla daha etkili olan milliler molaları 8-6 ve 16-15 önde kapatmayı başardı. Ancak 20-20’de eşitliği sağlayan Sırbistan bu seti de 25-21 galip kapatarak 2-0 öne geçti.

Üçüncü sette Sultanlar, ilk teknik molayı 8-6 üstün kapadı. Ancak toparlanan Sırbistan 2. molaya 16-15 önde girdi. Kalan bölüm büyük bir çekişmeye sahne olurken rakibimiz, seti 25-23, maçı da 3-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Turnuvada Çek Cumhuriyeti’ni 3-0 yenen Bulgaristan ise 3. oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler