Filiz ve Canbaz listelerde neden mi yok?

Filiz ve Canbaz listelerde neden mi yok?

Kamil Filiz'in belediye meclis üyeliği, Osman Canbaz'ın da il genel meclisi üyeliği listesinde yer almayışının nedenini Sözcü18 Haber Merkezi ortaya çıkardı.

30 Mart'ta yapılacak mahalli seçim çalışmaları öncesi AK Parti Genel Merkezi'nden teşkilatlara  milletvekilleri, il, ilçe ve belde başkanlarıyla akrabalık bağı bulunan kişilerin başkan adaylıklarının uygun bulunmayacağı yönünde uyardığı öğrenildi.

Teşkilatlara gönderilen yazıda "Partimiz Milletvekilleri, İl, İlçe ve Belde Başkanlarıyla ikinci dereceye kadar sıhri veya kan hısımlıkları olan kişilerin, ilgili seçim veya görev bölgesinden Belediye Başkan Adayı olmaları uygun bulunmayacaktır. Meclis üyeliklerinde de hısımlık açısından yerel hassasiyetler dikkate alınacaktır" denilmiş.

KAMİL FİLİZ VE OSMAN CANBAZ BU GENELGEYE TAKILDI
AK Parti Çankırı Merkez il genel meclisi ve belediye meclis üyeliği listeleri açıklandığında; Milletvekili Hüseyin Filiz'in kardeşi Kamil Filiz ile, milletvekili İdris Şahin'in eniştesi Osman Canbaz'ın listelerde yer almamış olması kamuoyunda merak duygusu uyandırdı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin yaptığı araştırmada, her iki ismin de AK Parti Genel Merkezi tarafından teşkilatlara yapılan uyarıdan kaynaklandığı öğrenildi.

ALİ HASEKİOĞLU GENEL MERKEZ KARARINI NASIL DELDİ?
AK Parti Genel Merkezi'nin parti içinde uygulamaya koyduğu son kararla birlikte parti tabanında şu soru gündeme geldi:

- Parti yönetimi Osman Canbaz ve Kamil Filiz ile ilgili böylesi bir karar uyguladıysa, İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun dayısı (annesinin kardeşi) olan Yapraklı Belediye Başkan adayı Ali Hasekioğlu bu uygulamayı nasıl deldi? Ve de Yapraklı Belediye Başkan adayı olarak açıklandı?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler