Film komik ama gölgede kalmış

Film komik ama gölgede kalmış

Sinema eleştirmenleri Ata Demirer’in 3. filmi “Berlin Kaplanı”nı izledi ve yeni filmin “Eyyvah Eyvah” serisinin gölgesinde kaldığı fikrinde birleşti.

“Eyyvah Eyvah” ve “Eyyvah Eyvah 2” serileri toplam 6 milyon 407 bin 803 gişe ve 58 milyon 401 bin 386 TL hasılat elde eden ünlü komedyen Ata Demirer’in yeni filmi ‘Berlin Kaplanı’, cuma günü 352 kopyayla gösterime girecek. Demirer’in Almanya’da yaşayan bir boksörün hikâyesini anlattığı yeni filmi ‘Berlin Kaplanı’nın basın gösterimi dün Maçka G-Mall’da yapıldı. Sinema eleştirmenleri, Demirer’in senaryosunu yazıp ‘Ayhan Kaplan’ adındaki başarısız bir boksörü canlandırdığı yeni filminin, daha önce gişede büyük başarı yakalayan ‘Eyyvah Eyvah’ın gölgesinde kaldığı görüşünde birleşti.

Bir boksörün hikâyesi
Yönetmen koltuğunda Hakan Algül’ün oturduğu, başrollerini Ata Demirer, Necati Bilgiç, Nihal Yalçın, Tarık Ünlüoğlu’nun paylaştığı filmin çekimleri Almanya ve Türkiye’de gerçekleştirildi.
Film, Berlin’de geçimini boksörlük ve bodyguardlık yaparak sağlayan Ayhan Kaplan (Ata Demirer) adındaki Türk vatandaşının başından geçen hikâyeleri komik bir dille anlatıyor.

Önceki seri kadar komik değil
Ömür Gedik (Hürriyet Gazetesi):
Sempatik,  Almancı bir boksörün ailesine kavuştuktan sonra hayatındaki değişiklikleri anlatan sempatik bir film. Ağırlıklı olarak Ata Demirer üzerine kurulmuş. Eyyvah Eyvah’ta Demet Akbağ ile birlikte paslaştıkları o müthiş komedi sahnelerini burada göremedim. Keşke paslaşabileceği tarzda güçlü bir karakter olsaydı ama bu film tek kişi üzerine Ayhan üzerine kurulu. Keşke tek bir karakter üzerine kurulu olmasaydı. Eyyvah Eyvah kadar komik değil.

Eyyvah Eyvah’ın altında ezilmiş
Serdar Akbıyık (Star Gazetesi):
Ata Demirer’i farklı bir karakterle görüyoruz. Daha çok Eyyvah Eyvah ile son zamanda onun espri kabiliyetini gördük. Bence film Eyyvah Eyvah’ın başarısının altında ezilmiş. Eğer Eyyvah Eyvah olmasaydı bu filmde görüşler belki daha müspet olacaktı ama benim beklediğim espri yoğunluğuna sahip değil. Yine de Ata Demirer’in kendi o doğal kabiliyeti var. Onu seyretmek için eğlenmek için iyi bir film. Yeşilçam komedi havası hissetim.

Çıtayı düşürmüş
Alper Turgut (Cumhuriyet Gazetesi):
Eyyvah Eyvah serisi hem gişe, hem de film anlamında daha iyiydi. Burada bayağı çıta düşmüş. İzlenir mi? İzlenir ama film vasat. Yer yer güldüren bir film ama çoğu yere gülmedim. Uzamış. Aslında pek bir konu, çatışma yok ve bir şey yok. Aslında ortada bir şey de yok. Eğlendin mi? Evet eğlendim. En çok kötü ve basit esprilere güldüm.

Finalde ağladık
Atilla Dorsay (Sabah Gazetesi):
Finalde kendim için söyleyeyim ağlatıyor. Bunun yanı sıra Ata Demirer’in çizdiği o başarısız boksör tiplemesini iyi buldum.  Oyunculuklar iyi. Karaktere inandırıyor. Eyyvah Eyvah ile karşılaştırılıyor ama bu farklı bir film, karakterler farklı. Herhalde Eyyvah Eyvah’ın seyircisi bu filme gidecektir. Abartılmış komedi unsuru yok, gülmedik ama içinde hayatın kendisi var.

kaynak: milliyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler