Fırtına ikinci yarıya hızlı başladı

Fırtına ikinci yarıya hızlı başladı

Trabzonspor kendi evinde ağırladığı Manisaspor'u 2-1 yendi.

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarı heyecanı başladı. 18. hafta maçında Trabzonspor sahasında Manisaspor'u konuk etti. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 2-1 kazandı. Bordo mavililere galibiyeti getiren golleri 40. dakikada Halil Altıntop ve 82. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Manisaspor'un tek golü 64. dakikada Isaac Promise'ten geldi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 27'ye yükseltirken; Manisaspor da 24 puanda kaldı. Hafta sonu Trabzonspor deplasmanda İBB'ye konuk olurken, Manisaspor da sahasında Orduspor'u ağırlayacak.
 
Spor Toto Süper Lig'de sahasında Manisaspor'u ağırlayan Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, Brezilyalı oyuncular Alanzinho ve Henrique'yi maç kadrosuna almazken, Colman'ı ise yedek soyundurdu.
 
Devre arası Antalya Belek'te 5 günlük kamp yapan bordo-mavili takımın buradaki çalışmalarına izinli olarak geç katılan ve takımla birlikte çalışma fırsatı bulamayan Alanzinho ve Henrique, Manisaspor karşısında 18 kişilik kadroda yer alamadılar. Arjantinli oyuncu Gustavo Colman ise teknik direktör Güneş tarafından bu sezon ilk kez yedek kulübesinde oturtuldu.
 
Şenol Güneş, sürpriz biçimde Colman'ın yerine genç oyuncu Aykut'a, Alanzinho'nun yokluğunda da Volkan Şen'e ilk 11'de görev verdi. Genç oyuncu Sercan Kaya da kendisine 18 kişilik kadroda yer buldu. Trabzonspor'un devre arasında kadroya kattığı Olcan ve Jebrin ise transfer döneminin resmi olarak başlamaması nedeniyle kadroda yer alamadılar. Bu oyuncular maçı tribünden izlediler.
 
Karşılaşma öncesi Manisaspor'un esame listesinde yer alan Mehmet Güven sahaya çıkmazken, bu oyuncunun yerine Ahmet İlhan Özek görev yaptı. Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki maça bordo-mavili taraftarlar ilgi gösterdiler. Bazı tribünlerde yer yer boşluklar olduğu gözlenirken, yaklaşık 10 kişilik Manisaspor taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden takımlarını desteklediler.
 
TARAFTARLARA UYARI
Trabzonspor Kulübü, karşılaşmaya gelen taraftarlara çeşitli uyarılarda bulundu.
 
Bordo-mavili kulübün ceza almaması için UEFA'nın saygı kampanyasına atıfta bulunularak yapılan uyarıda, rakibe ve hakeme yönelik hiçbir şekilde küfürlü tezahüratta bulunulmaması gerektiği ve sahaya yabancı madde atılmaması konusunda da taraftarların dikkati çekildi.
 
Tribünlerde otokontrolün önemi vurgulanırken, sağduyulu taraftarların gerekli gördükleri durumlarda güvenlik güçlerinden yardım talep etmeleri istendi.
 
TRABZONSPOR: 2 - MANİSASPOR: 1
 
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakem: Hüseyin Göçek, Erdinç Sezertam, Mustafa Sönmez
 
Trabzonspor: Tolga, Serkan (Dk.78 Ferhat), Giray, Glowacki, Celustka, Zokora (Dk.73 Colman), Aykut, Adrian, Halil, Volkan (Dk.73 P.Brozek), Burak
Teknik Direktör: Şenol Güneş
 
Manisaspor: İlker, Hüseyin, Klukowski, Dixon (Dk.84 Kahe), Bekir, Mehmet, Nizamettin, Yiğit Gökoğlan, Akaminko, Isaac, Simpson
Teknik Direktör: Kemal Özdeş
 
Sarı Kartlar: Nizamettin, Dixon, Klukowski, Isaac (Manisaspor), Serkan Balcı, Volkan Şen (Trabzonspor)
 
Goller: Dk.40 Halil, Dk.83 Burak (Trabzonspor), Dk.64 İsaac (Manisaspor)
 
GÜNÜN DİĞER MAÇLARINDA
Kayserispor kendi evinde Bursaspor'a 2-0 yenilirken, Sivasspor Karabükspor'u 3-0 yendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler