Fırtına tüm Türkiyeyi vurdu

Fırtına tüm Türkiye'yi vurdu

Öğle saatlerinden itibaren etkisini artıran fırtına, tüm Türkiye'de etkili oluyor.

Bugün sabah erken saatlerden itibaren etkili olan fırtına, tüm Türkiye'de öğle saatlerinden itibaren etkisini daha da arttırdı. Ankara, Eskişehir, Denizli, Konya, Isparta, Bursa ve İzmir'de hayatı olumsuz etkiledi. 

Şiddetli fırtına nedeniyle oluşan trafik kazasında Denizli'de 1 kişi hayatını kaybetti. Konya - Ankara karayolunda kum fırtınası nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında ise 1 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Bolu'da uçan çatı ise 1 kişiyi öldürdü 1 kişi ağır yaralandı. Ayrıca fırtına nedeniyle tüm yurtta oluşan kazalarda çok sayıda vatandaş yaralandı.
 
KONYA - ANKARA KARAYOLUNDA ZİNCİRLEME KAZA
Kum fırtınası nedeniyle Konya-Ankara Karayolu'nda 50'ye yakın araç birbirine girdi. Kazada 1 kişi ölürken, en az 20 kişi yaralandı. Yaralılar karşı şeritten gelen özel araçlarla hastanelere kaldırıldı. Öğle saatlerinde etkisini artıran şiddetli lodosla birlikte çıkan kum fırtınası, Konya-Ankara Karayolu'nun 70. kilometresinde görüş mesafesini zaman zaman sıfıra düşürdü. Kum fırtınasının yaşandığı ve görüşün sıfıra düştüğü bölgede aralarında otobüs, minibüs ve otomobillerin bulunduğu 50'ye yakın araç birbirine girdi.
 
Kazada bir kamyonette bulunan sürücü olay yerinde hayatını kaybederken, bir minibüsün sürücüsü ise araç içerisinde sıkıştı. Kazaların ardından bölgeye 10'dan fazla ambulans gönderildi.Yaralıları alan bazı ambulanslar kum fırtınasından gidemeyen araçlar arasında kalınca yaralılar karşı şeritten getirilen özel araçlara taşınarak hastanelere gönderildi. Meydana gelen zincirleme trafik kazasında minibüsün içerisinde sıkışan sürücü ise olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 1 saat süren çalışmayla kurtarıldı. Kazaların meydana geldiği yerde yüzlerce araç yolda kaldı. Bölge trafik ekipleri Konya-Ankara Karayolu'nu kum fırtınası ve meydana gelen kazalar nedeniyle trafiğe kapatarak, araçları geri çevirdi ve park alanlarında bekletti.
 
Kum fırtınası nedeniyle ulaşıma kapalı olan Konya- Ereğli karayolunda meydana gelen zincirleme kazada yaralanan 6 aylık hamile Hürmet Özyıldırım’ın ise karnındaki bebeğinin öldüğü belirtildi. Tedavi altına alınan Özyıldırım’ın durumunun ise ağır olduğu öğrenildi. 
 
BOLU
Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı İbrahimözü köyünde fırtınanın, onarımı yapılan evin çatısını uçurması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
 
Safranlar mahallesinde Ali Lafçı (62) ve Mehmet Dilmen (50) isimli vatandaşlar, tek katlı bir evin çatısını onardıkları sırada fırtına çıktı. Şiddetli fırtına nedeniyle çatının bir bölümü uçtu. Fırtına, çatıda bulunan Ali Lafçı'yı 15 metre uzaklıktaki tek katlı bir evin çatısına, Mehmet Dilmen'i de çatıyla birlikte 10 metre uzağa savurdu. Köylüler, yaralanan 2 kişi için ambulans istedi. Köye, Sakarya'nın Taraklı ilçesinden ambulans gönderildi. Durumlarının ağır olması nedeniyle yaralılar, köylüler tarafından Göynük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Ali Lafçı, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralının hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.
 
DENİZLİ
Denizli’nin Çal İlçesi’ne bağlı Kaplanlar Köyü’nde çiftçi 28 yaşındaki İsmail Karagönlü, motosikletiyle seyir halindeyken, şiddetli lodos nedeniyle dengesini kaybetti ve aracıyla savrulup şarampole uçtu. Karagönlü, olay yerinde hayatını kaybetti.
 
BURSA
Bursa'da aniden çıkan şiddetli fırtına hayatı felç etti. Fırtınaya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ayakta durmakta güçlük çekerken, çok sayıda iş yerinin camları kırıldı, tabelalar devrildi. Kent merkezindeki bir trafoda çıkan yangın sebebiyle şehrin büyük bölümüne elektrik verilemiyor. Orhangazi ilçesinde etkili olan şiddetli lodos bir evin çatısını uçurdu. Yola düşen çatı araçlarda maddi hasara yol açtı.
 
ESKİŞEHİR
Eskişehir'de saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu'nda fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan üniversite öğrencisi Kerim Yıldırım (26) yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yıldırım'ın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.
 
Fırtına nedeniyle bazı iş yerlerinin tabelaları zarar gördü, Eskişehirspor Tesisleri'ndeki antrenman sahasının koruma telleri devrildi, bazı binaların çatılarında hasar meydana geldi. Sürücüler, şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Cep telefonlarıyla iletişim sağlanamadı.
 
Fırtınanın gün içinde hızını azaltacağı, yarına kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.
 
ISPARTA
Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nde sabah saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle bir caminin minaresi yıkıldı, pek çok ev ve işyerinin çatısı uçtu. Çatıdan uçan kiremitin başına isabet ettiği 41 yaşındaki Kezban Öztürk ağır yaralandı. İlçe merkezindeki bir fırının bacası ve çatısı rüzgarın etkisiyle uçarak çocuk parkına düştü. Parkta kimsenin bulunmaması olası can kaybı ve yaralanmaları önledi.
 
Merkeze bağlı Yarıkkakya Köyü’nde ise bir kömür ocağının şantiyesinin çatısı, park halindeki araçların üzerine uçtu. 4 aracın tavanı çöktü, camları kırıldı.
 
Isparta'nın Şakirağaç ilçe merkezinde uçan çatı parçalarının başına isabet ettiği 66 yaşındaki Kazım Özkan'ın sağ kulağı koptu. Yine ilçe merkezinde rüzgarın uçurduğu kiremitleri düzeltmek için 2 katlı binanın çatısına çıkan 56 yaşındaki Ayten Sürücü'yü ise rüzgar uçurdu. Metrelerce havalanan Sürücü, tekrar çatıya düşerek ağır yaralandı. Merkeze bağlı Armultu Köyü'nde ise hortum çıktı. Hortumun içine alarak döndürdüğü ve daha sonra metrelerce yükseklikten yere savrulan 30 yaşındaki Celal Toprak'ın sağ ayağı kırıldı. Arak Köyü'nde ise rüzgarın çatılardan uçurduğu kiremitin başına isabet ettiği 41 yaşındaki Mustafa Akça, ağır yaralandı. Yaralılar Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.
 
ANKARA
Ankara'da fırtına nedeniyle İbn-i Sina Hastanesi'nin Büyük Acil Servisi'nin çatısı uçtu. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.
 
Ankara - Eskişehir ve Ankara - Konya karayolları da oluşan kum fırtınası nedeniyle de ulaşım da zorluklar yaşanıyor.
 
KUŞADASI
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde dün gece başlayan ve bugün de zaman zaman devam eden fırtına ve sağanak yağmur, Kuşadası Körfezi'ni çamurla doldurdu. Kuşadası Limanı'na sabah saatlerinde iki römorkör yardımıyla zorla yanaşan Seven Seas Voyager adlı yolcu gemisine kadar, karadan yaklaşık 3 km.'lik alan çamura bulanmış gibi görünüyor.
 
AFYONKARAHİSAR
Afyonkarahisar'da hızı saatte 100 kilometreye kadar çıkan rüzgar, bazı binaların çatılarına zarar verdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'ndeki Kocatepe Hayvan Hastanesi'nin çatısı, ;fırtına nedeniyle uçtu. Çatıdan çıkan malzemeler ise kampüsün çeşitli yerlerine dağıldı. Kocatepe Hayvan Hastanesi'nin yanında kampüsün altyapı işleri yürüten işçiler, ;fırtına nedeniyle çatının zarar gördüğünü söyledi.
 
Rüzgar, şehir içinde de elektrik direklerinin yıkılmasına, bazı binaların çatılarındaki tuğlaların savrulmasına neden oldu. Vatandaşlar, rüzgar nedeniyle yürümekte zorluk çekti. Fırtınanın ;etkisinin gece yarısına kadar devam edeceği belirtildi.
 
FETHİYE
Fethiye'de saatteki hızı 88 kilometreye ulaşan fırtına ağaçları yıktı, seralarda maddi hasara yol açtı. 
Fethiye ve çevresinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle Kadıköy, Kumluova ve Karadere beldeleri ve bazı köylerdeki onlarca sera zarar gördü. Saatteki hızı 88 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle Kadıköy beldesinde ilköğretim okulunun çatısı uçtu. Fırtına, beldedeki zeytin ağaçlarını söktü.
 
Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat, zarar gören seralarda incelemede bulundu. Seraları zarar gören vatandaşları dinleyen Ayat, ''Fırtına beldemizde felakete neden oldu. İlköğretim okulumuzun çatısını uçurdu, seralarda maddi hasara neden oldu ve zeytin ağaçlarımız zarar gördü. Üreticilerimizin zararı büyük. Yetkililerden hasar tespiti için çalışma başlatılmasını istedik'' dedi.
 
YALOVA
Yalova'da aniden etkili olan lodos hayatı felç etti. Şiddetli lodos sebebiyle vatandaşlar yürümekte zorlanırken, birçok evin de çatısı uçtu. Fırtına sırasında Özden Mahallesi Yeşilkent'te bulunan bir villanın çatısı da uçtu. Villanın hemen yanında bulunan Sabri Aytaç Süs Bitkileri Meslek Lisesi'nin kantin bölümüne çarpan çatı maddi hasara yol açtı. O sırada okulun bahçesinde bulunan 10-A sınıfı öğrencisi Veysi Soğuk ise çatıdan düşen tahta parçasının çarpması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
 
KOCAELİ
Şiddetli fırtına nedeniyle Kocaeli'de denizdeki tekneler batma tehlikesi geçirirken, aralarında bir okulun da bulunduğu binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi, işyerlerinin santalyeleri ve diğer eşyaları çevreye savruldu. 
 
Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü tesbitlerine göre hızı saatte 110 kilometreye kadar ulaşan fırtıına önce lodos olarak başladı, daha sonra daha da şiddetlenerek karayele dönüştü. İzmit Körfezi'nde deniz suyu alışılmışın dışında kabarırken, batıdan doğuya doğru olan baskı nedeniyle İzmit Körfezi'ndeki deniz suyu yaklaşık 1,5 metre yükseldi ve iskeleler su altında kaldı. İzmit Körfezi'ndeki büyük gemiler de demir tarama tehlikesiyle karşı karşıya kalırken sahil şeridindeki Gölcük, Değirmendere, Karamürsel gibi bölgelerde sandallar parçalandı. İzmit Bayındırlık Konutları'nda bulunan 30 Ağustos İlköğretim Okulu'nun çatısı da uçtu. (Kaynak: Ajanslar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler