Fıstık yediler film izler gibi izlediler

Fıstık yediler film izler gibi izlediler

TEM otoyolunda meydana gelen kazada, fıstık yüklü TIR darmadağın oldu ve...

TEM Otoyulu'nun İzmit geçişinde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu şeridinden çıkarak bariyerlere çarptıktan sonra devrilen ve 4 parçaya ayrılan fıstık yüklü tır yolun İstanbul istikametini ulaşıma kapattı. Motoru da yerinden fırlayan tırın şoför mahallinde sıkışan sürücü ve yanında bulunan arkadaşı yaklaşık yarım saatlik çaba sonucu çıkarılabildi. Bu arada trafk durduğundan Gültepe'deki bir ve iki nolu tünellerin içinde kalan araç sürücüleri ile yolcular tünel içi havalandırma fanları çalışmadığından egzos gazından zehirlenme tehlikesi geçirdi.

Kaza saat 14.30 sıralarında TEM Otoyolu'nun İzmit Gültepe geçişi İsmetpaşa Stadı arkasındaki Şirintepe Viyadüğü'nde meydana geldi. Gaziantep'den İstanbul istikametine gitmekte olan ve kasasında yaklaşık 20 ton fıstık bulunan Ufuk Doğruer yönetimindeki tır, sürücünün aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çaptıktan sonra yuvarlandı.

tem-otoyol-fistik-kaza-resim-03.jpg

Tır kasası şoför mahalli ve motoruyla birlikte 4 ayrı parçaya bölünürken, çuvallar içindeki fıstıklar da TEM'e saçıldı. Bu arada aracın deposundaki tüm motorin ve yağlar da yola aktı. Kaza nedeniyle yol TEM Otoyolunda Sakarya istikametine doğru yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluştu. Ambulans ve itfaiyeler iki yönü de ulaşıma kapanan yola yers yönden girerek sıkışan sürücü ile yanında bulunan arkadaşı Şeyhmuz Demiz'i yaklaşık yarım saatlik çaba sonucu sıkıştığı yerden çıkartıldı.

TÜNELDE BÜYÜK TEHLİKE
Bu arada yolun ulaşıma kapanması nedeniyle TEM Otoyolu'nun Gültepe geçişinde bulunan ve aynı adla anılan birinci ve ikinci tünellerin içinde kalan araçların sürücü ve yolcuları, tünel fanları çalışmadığı için egzos gazından zehirlenme tehlikesi geçirdi. Sürücülerin polislten yardım istemeleri üzerine, ekipler telsizlerle durumu Karayolları ekiplerine bidirerek çalışmadığı anlaşılan tünel içindeki havalandırma fanlarını devreye almalarını istedi. Yolu ulaşıma açma çalışmaları saat 15.20 sıralarında hala devam ediyordu.

kaynak: milliyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler