FLAŞ! Çarşıdan iki isme tutuklama!

FLAŞ! Çarşı'dan iki isme tutuklama!

Çarşı grubundan 2 kişiye tutuklama çıkarken, 3 kişi serbest bırakıldı.

Gezi Parkı olayları nedeniyle ‘örgüt’ kapsamında gözaltına alınan ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Beşiktaş’ın Çarşı grubu üyelerinin de aralarında bulunduğu 5 kişiden 2’si tutuklandı. 3 kişi ise 50’şer bin kefalet ücreti ile serbest bırakıldı.
 
Gezi Parkı olaylarına karıştıkları gerekçesiyle Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 20 şüphelinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda sabah saatlerinde başlayan sorgusu akşam 17.00 sıralarında tamamlandı.
 
Şüphelilerden 15’i ise savcılık sorgularının ardından serbest kaldı. Ancak savcılık serbest kalan 15 şüpheliden 7’sine Adli Kontrol uygulanmasını istedi. Bu 7 şüpheli de Adli Kontrol uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden Halil İbrahim Erol, Numan Bülent Ergenç, İbrahim Halilullah Turan, Güray Sezmen ve Cem Yakışkan "Suç örgütü üyesi olmak", "Kanuna uymamaya tahrik" ve "kamu malına zarar vermek" suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
 
2 TUTUKLAMA RUHSATSIZ SİLAHTAN
Şüphelilerin mahkeme sorgusu 21.00 sıralarında başladı. Mahkeme sorgusunun ardından Halil İbrahim Erol ile İbrahim Halilullah Turan ‘vahim nitelikte silah ve mermi bulundurmak’ suçlamasıyla tutuklandı.
 
50’ŞER BİN TL KEFALET İLE SERBEST
Numan Bülent Ergenç, Güray Sezmen ve Cem Yakışkan ise 50’şer bin TL kefalet ile serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şüphelilere yurtdışı çıkış yasağı ile haftada bir karakolu giderek imza atma yönünde tedbir kararı alındı. 
 
"OLAYLARA KATILMAK İÇİN 25 BİN TL ALDINIZ MI?" 
Bir telefon tapesinde iki şüphelinin kendi arasında yaptığı konuşmada, 'Gezi eylemlerine dahil olmak karşılığında B.E, 25 bin tl aldı.' sözleri Çarşı'nın liderlerinden B.E, C.Y ve E.Ö'ye sorulduğu şüphelilerin "Söz konusu konuşmadan haberleri olmadığını, eylemler için kimseden herhangi bir para almadıklarını" söylediği öğrenildi.
 
"GAZ MASKESİ VE KASK TEMİNİNİ KİM SAĞLADI?"
Çarşı grubunun söz konusu eylemlerde kamu malına zarar verdiğini belirten savcılık, "Söz konusu olaylara katılanlara gaz maskesi ve kask temini sağladınız mı? Bu tür malzemeleri göstericilere kim sağladı?" şeklinde de soru yöneltildiği ifade edildi. Şüphelelerin, eylemlere katılanlara herhangi bir malzeme temin etmediklerini belirttiği öğrenildi. 
 
SATILIK TOMA İLANI SORULDU
Şüphelilere 'Bazı internet sitelerinde yayınlanan satılık TOMA ilanı' da sorulduğu vurgulandı. Savcılık 'Bazı internet sitelerinde gerçek olmayan bir şekilde satılık TOMA ilanı yer almıştır. Böyle bir TOMA ele geçirilmediği halde bu ilanın sitelere verilme nedeni nedir?" diye sorulduğu, şüphelilerin ise ilanla ilgili bilgilerinin olmadığını belirttiği kaydedildi. Emniyet ve savcılık sorgusunda şüphelilerin Beşiktaş'ta bulunan Başbakan Çalışma Ofisi'ni basmaya çalışmakla suçlandıği öğrenildi.
 
"BAŞBAKANLIK OFİSİNİ BASACAĞIZ..."
Soruşturma kapsamında bazı görüşmelerin tespit edildiği ve bu görüşmelerde 'Bugün Başbakanlık ofisini basacağız' yönünde sözler olduğu ifade edildi. Emniyet ve savcılık sorguda, "Çarşı grubunun öncülük ettiği olaylarda Beşiktaş ilçesinde bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin basılmaya çalışıldığı tespit edildi. Bu eylemin neden ve kimler tarafından gerçekleştirmek istendiği konusunda bilgi veriniz?" sorusu yöneltildiği şüphelilerin ise bu soru üzerine konu hakkında bilgi ve duyumlarının olmadığını belirttiği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler