FLAŞ! Gezi Parkı kapatıldı!

FLAŞ! Gezi Parkı kapatıldı!

Polis girişlere izin vermiyor...

Bu akşam BDP'nin Gezi Parkı'nda yapılmasını planladığı iftar yemeği öncesi polis Gezi Parkı'nı kapattı. 
 
Bu akşam Gezi Parkı'nda düzenlenmesi planlanan BDP'nin iftar yemeği öncesi polis harekete geçti ve Gezi Parkı'nı kapattı. Gezi Parkı'na şu an vatandaşlar giremiyor, içeride bulunanların ise dışarı çıkmalarına izin veriliyor. 
 
geziparki-bdpiftar-polisgozaltilari-sozcu-resim-071.jpg
 
Taksim Gezi Parkında temsili anıt mezarlar polis tarafından çöpe atılıyor. (Saat: 18.20)
 
bqruvdkcqaas15m.jpg
 
28 TEMMUZ GEZİ PARKINDAKİ YERYÜZÜ SOFRASI ÜZERİNE
ZORUNLU AÇIKLAMA
 
Pazar günü Gezi Parkında yapılacak olan kardeşlik ve barış temalı yeryüzü sofrasının düzenleyicisi ya da çağrıcısı değiliz. 
 
En başından beri bayraksız, flamasız ve sponsorsuz olmasına özen gösterilen bu sofraların temel bir özelliği de protokolsüz oluşudur. 3-4 gündür sosyal medya da HDK (Halkların Demokratik Kongresi) imzalı yayınlanan çağrılarda, isimleri verilerek bazı milletvekillerinin de katılacaklarının duyurulmasının yeryüzü sofrası ruhuyla bağdaşmadığı kanaatindeyiz.
 
Buna rağmen sosyal medyada Antikapitalist Müslümanlar ismi kullanılarak , böylesi bir organizasyonun düzenleyicilerinden ve çağrıcılarından olduğumuz duyuruları yapılıyor. Bizim böyle bir duyurumuz olmamıştır. 
 
Bizler ezilen halkların kardeşliğini tesis etmek adına Allah rızası için mücadele eden, eşitler arası sorumluluk bilincine inanan , kimseyi lider olarak görmeyen ve Kapitalizmle Mücadele Dernekleri olarak hareket eden bağımsız bir topluluğuz. 
 
Bazı yayınlarda çıktığı gibi ne HDK bileşeniyiz ne de CHP sofrasına oturan Devrimci Müslümanlarla bir bağlantımız vardır.
 
Hiçbir kişi ya da kurumun değil, halkların kolektif sofralarında ve mücadelelerinde daha bir inançla bulunacağımızı siz dostlarımıza bildiririz…
 
bqrqtphceaeg_ki.jpg
 
MİLLETVEKİLLERİNDEN OTURMA EYLEMİ
BDP milletvekili Sebahat Tuncel ve Bağımsız milletvekili Levent Tüzel'in Gezi Parkı'na girmek istemesi polis engeline takıldı.
 
Gezi Parkı'nda iftar açmak istediklerini söyleyen milletvekillerine polis izin vermedi. Gezi Parkı'na giremeyen milletvekilleri belediyenin hazırladığı iftar masalarına oturmak istediler. Polisin buna da izin vermemesi üzerine Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel oturma eylemi yaptılar. Milletvekilleri ile birlikte bir grup da oturma eylemine destek verdiler. Polis, oturma eylemi yapan milletvekillerini ve diğer eylemcileri çember içine aldı. Milletvekillerinin oturma eylemi devam ediyor.
 
geziparki-sebahattuncel-polisbarikati-sozcu-resim-071.jpg

VE TAKSİM'DE İFTAR SOFRASI

gezideiftar-polisengeli-sozcu-resim-073.jpg

bqr0ezuceaav3lu.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler